Vinst i Jönköping mot Haga

IF Haga – LFK  3 – 5  (0-2)

Vi åkte till Jönköping med förhoppningen att hitta samma spel som innan uppehållet då vi styrde spelet på ett bra sätt samtidigt som vi fick bra utdelning.

Matchen starta tryggt och säkert och vi skapar några halvchanser innan vi efter 11 min tar ledningen genom Dani som håller sig framme på bortre stolpen och styr bollen i mål.

Vi styr matchen bra i första halvlek men det tar till min 43 innan vi får utdelning igen genom Egzon som får ett bra läge där han sedan sätter sin egen retur.

Totalt sett en klart godkänd halvlek där vi inte släpper till något och samtidigt skapar en del chanser.

Andra halvlek startade ungefär på samma sätt men vid några tillfällen har vi svårt att komma ur pressen vilket sätter oss i några svåra situationer innan Haga kvitterar i 64 min. Vi rycker dock upp oss snabbt och fem min senare gör vi 3-1 på hörna genom Elias.

Tyvärr sätter vi oss i svårigheter igen när vi inte får undan bollen och Haga kan göra 3-2 bara fyra min senare i den 73 min. Bara fem minuter efter det får Haga straff då Felix glidtacklar ut bollen till vad som såg ut som en klar hörna. Hagas bästa spelare Viktor Niklasson kliver fram och sätter sitt andra mål för dagen.

Så i den 87 min får Daniel ett inspel från Egzon på vänsterkanten som han förvaltar på allra bästa sätt. Ett tillslag med vänsterfoten från 20-25m och bollen curlar sig in i vänstra krysset. På stopptid rivs Dani ner och Oscar förvaltar straffen till 5-3.

Totalt sett rättvist men vi sätter oss i en situation där det blir onödigt jämnt. Och vi ska inte glömma moralen i att komma tillbaka och ändå vinna matchen till slut.

/ Patrik Gustavsson

Yuksel       Algotsson     Hellman
Stenström          Nordmark                Norlin
             Krasniqi (86)    Abdulhadi (70)