Lidköpings FK Viktig 4-3 seger mot Åmål – Lidköpings FK

Viktig 4-3 seger mot Åmål

Målkalas på Framnäs i dramatisk match där Joel Thorstensson får bryta matchen med sprucken läpp och målvaktstränare Martin Jonsson får kliva in mellan stolparna när Ekblad jobbar.
Vi tar ett ordentligt initiativ i matchen från start och har ett stort spelövertag med mycket boll på offensiv planhalva.
1-0 kommer också logiskt i 27:e minuten. Jonte Hallin lyfter upp boll på Hugo Tilly som skaver ner bollen till Kristijan Nikolla som elegant kan skruva in 1-0 målet.
Efter målet kommer Åmål in lite mer i matchen och är inte ofarliga med några individuellt skickliga spelare. Joel får göra en fin räddning på frispark innan han runt 35:e minuten åker på en tuff smäll i närkamp. Efter ett lång spelavbrott får Joel kliva av med ett ordentligt jack i läppen som inte ens Khalil kan få ihop utan det blir transport till sjukhuset och några stygn.
Eftersom Ekblad är borta p.g.a jobb så får målvaktstränare Martin Jonsson ersätta Joel.
Vi fortsätter att skapa chanser och strax före halvtid är det dags för Kiki att tacka för passet på första målet när han ger Hugo kalas boll i djupet. Tilly rycker igenom och kan göra 2-0 innan vi går in till halvtidsvila.
I andra börjar vi bra igen och kan göra 3-0 i 53:e. Hugo Tilly visar sin målfarlighet när han återigen efter pass från Nikolla kan trycka in 3-0 målet.
Åmål chansar en del framåt nu och vi krånglar till det lite för oss. Spel på för små ytor straffar sej och ger Åmål onödig hörna som dom efter lite flipperspel framför mål kan få in 1-3 i 58:e.
Strax efter är Hugo millimeter från att göra sitt tredje mål när Lennerskog kommer runt i boxen och lyfter in till Hugo som ser sin nick smita precis utanför stolpen.
Istället åker vi på tunga 2-3 målet i 73:e. Åmål trycker på och vi får inte upp laget ordentligt. Lite onödig nerv i matchen nu.
I 83:e kan vi andas ut lite igen. Martin med fint utkast till Oliver som flyttar boll vidare till Emilio som vänder bort och placerar in 4-2 snyggt i 83:e.
Vi får dock lite spänning igen när Åmål får straff i 85:e. Lång boll in i vårt straffområde där Åmål spelare går omkull och domaren pekar helt korrekt på straffpunkten och det står 4-3 på tavlan.
Lite nervigt men vi håller undan och vinner rättvist och tar äntligen 3 viktiga poäng.
Starkt att vi löser detta med Joels skada och att vi gör 4 mål.
Martin Jonsson har inget att göra på målen och visar att det finns rutin där. Bra också att våra forwards Nikolla och Tilly levererar
Nu väntar överraskningen Vänersborgs IF hemma igen på Lördag.
                                   Thorstensson (38)
                        Lindell     Algotsson    Hallin
Nattnael      Engelmark (64)    Reljanovic     Norlin (64)
                                         Lennerskog