Viktig seger borta mot Vänersborgs IF

Inte mycket som talade för seger mot Vänersborg efter första halvlek.
VIF tar ledningen redan i 4:e minuten när vi inte har koll på Vänersborgsspelare framför mål som kan nicka in 1-0 till hemmalaget. Vänersborg rullar på bra och vi är för tama i press och har svårt att hitta våra forwards med vettiga bollar.
Vi kommer ändå in i matchen när vi gör 1-1 i 13:e. Norlin söker Kvick i bortre ytan men Vänersborgs spelare bryter passet som blixtsnabba Rasmus fångar upp och kan trycka in 1-1 reduceringen.
Vänersborg vill gärna överbelasta våra kanter och vi bjuder inte på nån bra första halvlek där Erik håller oss kvar i matchen med en högklassig benparad strax före vilan Vi ska vara väldigt nöjda med 1-1 i halvtid och det kommer att krävas en rejäl höjning från vår sida om vi ska komma hem med några poäng.
Vi känns lite pigggare från start i andra men då kommer tunga 1-2 på straff i 50:e. Vi har inga bra minnen från Vänersvallen dom senaste åren och känslan är att det blir en ny tung hemresa från Vänersborg denna regniga Fredagkväll.
Men tillslut kommer vi in i matchen och börjar få ordning på rörelse och press. Utdelningen kommer i 58:e när Robin Kvick rycker förbi sin gubbe och trycker in perfekt hård boll mot Rasmus framför mål. Vänersborgspelare kommer framför och styr in bollen i eget mål som annars Rasmus hade styrt in.
Nu är det vi som börjar ta kontroll över matchen och tar över bollinnehavet och initiativet.
Vårt3-2 mål kommer i 62:a när Elias söker Rasmus på instick. Vänersborgsspelare styr bort bollen och ställer sin målvakt. Rasmus snabba fötter fångar återigen upp bollen och ger oss ledningen i matchen.
Vänersborg försöker komma tillbaka i matchen men vi har äntligen hittat stabilitet och är bra organiserade. Det blir fina omställningslägen där våra hårt jobbande kanter, Emilio och Robin kommer runt och hotar.
4-2 segermålet kommer också . i 80:e. Emilio kommer runt där sedan han och Husse gräver fram bollen till Rasmus som vänder bort och kan sätta 4-2 och sitt 3:e mål för kvällen
I slutet är det nära att Rasmus gör sitt 4:e mål men VIF målvakten lyckas rädda på mållinjen.
Otroligt viktigt att vinna denna svåra borta match om vi ska hänga på i toppen.
Starkt att vi kommer tillbaka i matchen efter underläge 2 gånger och vår andra halvlek, framför allt sista halvtimman är bra.
Rasmus med sina 3 mål blir match vinnare givetvis . Våra kanter, Emilio och Robin löper otroligt mycket och visar stort hjärta men framförallt gör vi en kollektiv uppryckning efter den tama första halvleken.
Nu kan vi fira en dag innan laddningen för heta derbyt mot Gauthiod på Torsdag.
    Luis Larsson      Hellman     Hallin(40)
Reljanovic              Norlin(63)                Kvick
                         Jonsson          Lindell