Tung förlust i premiären mot Nordvärmland

Trots ett stort bollövertag och många chanser utnyttjar Nordvärmland våra misstag och kan åka hem till Värmland med 2-1 seger och 3 poäng.
Vi åker på baklängesmål redan i den 5:e minuten. För dålig kommunikation i försvarsspelet ger Nordvärmland bra yta utanför vårt straffområde och då smäller det.
Efter det onödiga målet jobbar vi oss in i matchen mer och mer och i 16:e kommer belöningen.
Vi startar mönsteranfall på egen planhalva med ett snabbt passningsspel där sen Emilio och Felix löper sönder Nordvärmlands försvar och skapar yta framför mål där Rasmus kan trycka in Felix pass.
Otroligt snyggt anfall och välförtjänt reducering.
Nu tar vi över matchen totalt med  bra rörelse och högt bolltempo och Nordvärmland får det jobbigt i försvarsspelet.
Halvtimman in i matchen är Rasmus millimeter från att styra in sitt andra mål. I 35:e har Gustav Löfving Svensson bra avslut som styr mot krysset men Nordvärmlands bästa spelare, 2 meters bjässen i mål, når bollen med sin längd.
Nordvärmland är verkligen i brygga nu och får slita hårt för att försvara sej.
I 40:e räddar grymma målvakten 3 avslut på 15 sekunder. Först ett friläge framför mål med en svettig handräddning, nästa avslut på returen räddas igen och även 3:e avslutet på nästa retur ut. Rena väggen där.
I detta läget borde vi minst fått in både 2 och 3-1 målet men istället åker vi på kallduschen i 44:e.
Nordvärmland som har knappt varit inne på vår planhalva sista 20, lyfter in boll framför vårt mål och vi kan inte få bort bollen och det står 2-1 till Nordvärmland istället.
Missvisande resultat i halvtid är det minsta vi kan säga.
Nordvärmland såg slitna ut i värmen i halvlek men fick välbehövlig vila och kommer ut i andra för att försvara sin ledning.
Vi fortsätter att dominera matchen efter paus men vi får inte riktigt till samma tryck som i första. Det nära några gånger att vi hittar Rasmus med instick men det vill sej inte riktigt.
Andra halvlek går ner i tempo när gästerna helt naturligt tar tid på sej och vi inte får till nåt flyt och blir stressade med lite för många svåra och avgörande pass. Nordvärmland är också bra på hålla ihop sitt lag och täppa till dom ytor vi vill ha.
I 72:a lyfter Nordvärmland upp lång boll bakom när vi trycker på och det blir kontakt i boxen mellan Hellman och forwarden som går omkull. Domaren pekar på straffpunkten och har konferens med linjedomaren där dom bestämmer sej för att ge Hellman rött kort också. Känns ganska hårt efter den situationen.
Bollen på straffpunkten och det är en bra hård straff i Joels högra hörn som Joel läser av med en grym räddning och vi har fortfarande 1-2 underläge med dryga kvarten kvar.
Med en man mindre går vi ner på 3 backlinje och fortsätter trycka på och bästa chansen kommer på hörna i sista övertidsminuten. Joel upp och vi har boll på mållinjen som räddas igen av Nordvärmland keepern.
Riktigt tung förlust i en match som vi bara ska vinna men Nordvärmland utnyttjar effektivt sina chanser och har en fantastisk målvakt som ger dom segern.
Vi får ta med oss vår framför allt sista halvtimma i första halvlek som är riktigt bra där vi borde vänt matchen och spelat hem segern.
Det fina med vårt täta program är det är match redan på Onsdag igen så det är bara att ladda om och gå för en 3 poängare borta i Kumla mot Yxhult istället.
                                                 Joel T
Persson (75).     Ring.    Hellman (utv 72).  Gustavsson (87)
        Jonsson.           Eriksson.       Löfving Svensson (70)
          Stenström.        Arvidsson.     Reljanovic