1-1 på Västerby som känns som 2 förlorade poäng

Götene IF – LFK 1-1 (0-1)

Vi får med oss 1 poäng hem från Västerby i derbyt mot Götene som borde varit 3 om vi utnyttjat vårt stora övertag första timman.
Första halvlek har vi nog ett 90-10 bollinnehav och skapar tillräckligt med chanser för att avgöra matchen före vilan.
Husse är igenom helt ren redan i 2:a minuten men får inte fart på avslutet och målvakten kan rädda. Husse har nytt fint läge framför mål men han får inte riktig träff med pannan och bollen smiter utanför. Vi har en hel del lägen där vi kommer runt men hittar inte rätt spelare framför mål och vi är inställda på att gå till vila utan mål.
Men i 44:e utmanar Elias mot Götene backlinjen och väggar med Felix innan han sätter in boll framför mål där Paulo Alves kan trycka in 1-0 och sitt första mål i LFK tröjan.
Givetvis viktigt mål för oss och tungt för Götene som såg slitna ut i slutet på halvleken.
I början på andra fortsätter vi rulla på och hemmalaget får mest försöka hitta omställningar på alltid farliga Johan Karlsson.
Vi visste innan att Götene skulle satsa på fasta som hörnor och frisparkar in i boxen men där hade Erik och försvaret inga större problem men det blir ändå efter en fast som vi åker på 1-1 i 60:e. Långt inkast in i boxen som vi tar bort men Johan Apell vinner andra bollen och dunkar in målet på volley snyggt. Götenes enda riktiga avslut på mål egentligen
Efter målet får vi inte tillbaka trycket och Götene jämnar ut spelet. Vi har för dåligt bolltempo och slarvar i passningsspelet.
Vi är inne i Götene boxen några gånger i slutet men avsluten blir för tama och matchen slutar 1-1.
Klar besvikelse med tanke på hur det ser ut större delen av matchen men vi får ransaka oss och se till att komma till mer bra avslut med det stora bollinnehavet.
Götene ska ha eloge som orkar resa sej efter den jobbiga första halvleken och komma tillbaka i slutet.
Nu väntar Gerdsken nästa hemma på Framnäs, bara att ladda om.

Algotsson    Luis Larsson      Hellman
Stenström        Tasevski (65)          Norlin