6-2 seger mot Mellerud och upp i serieledning!!

Melleruds IF – LFK 2-6 (2-3)
Matchen börjar verkligen inte bra för oss. 2-0 till Mellerud efter 11 minuter och vi känner inte igen vårt, normalt så stabila försvarsspel. Känns som om vi inte kommit ur bussen i början.
Men sakta men säkert vaknar vi upp från chocken och Elias har bästa chansen 2 minuter efter Melleruds andra mål men han kommer i för dålig vinkel. Vi fortsätter att låsa oss fast på offensiv planhalva och i 17:e kommer viktiga reduceringen. Dani kommer runt på kanten och sätter in boll framför mål där Paulo kan raka in sitt första mål för dagen. I 29:e är Stenström igenom men inget mål men utdelningen kommer istället i 34:e. Husse underbar boll bakom backlinjen till Elias som elegant tar ner och trycker in 2-2. Nu är vi tillbaka i matchen igen och kan börja jobba för seger. Några minuter senare har Elias avslut i ribban och strax efter kommer Dani igenom med avslut som målvakten med nöd och näppe kan rädda till hörna. 3-2 målet hänger i luften och det kommer på efterföljande hörnan. Husse smeker hörnan över på bortre ytan där Dani kan trycka in 3-2 i 40:e.
Precis före halvtid håller vi dock andan när Husse får smäll på sitt opererade knä och får bryta matchen. Vi får avvakta till måndag när sjukgymnast Khalil får undersöka mer men vi hoppas på lindrig skada.
I andra får vi bra start när Mellerud spelare lite onödigt drar på sej sitt andra gula och hemmalaget får spela med 1 man mindre.
Vi får vänta 10 minuter innan 4-2 kommer. Egzon ,som ersatte Husse, tar yta och sätter boll på Dani som rinner igenom och gör sitt andra mål i 55:e. I 63:e kommer spiken i Mellerudkistan. Dani på väg igenom och blir fälld och given frilägesutvisning. Nu spelar vi 11 mot 9 och matchen är givetvis avgjord. 5-2 kommer i 71:a när Stenström kommer runt och vidare in till Dani som osjälviskt styr boll vidare till Paulo som gör sitt andra mål. 6-2 kommer i 86:e. Dani gör en “Kurre Hamrin” räd in från sidan innan han ger Paulo bollen som gör sitt 3:e och hattrick.
Sista 15 får Mellerud knappt låna bollen med 2 man mindre och vi kunde gjort några mer mål men vi lyckas få avsluten mitt på målvakten. Men 6-2 duger bra idag.
Starkt att vi kommer igen efter den dåliga starten och vi håller tätt sista 80 minuterna och producerar 6 mål framåt.
Måste ge Dani priset som matchens lirare idag. Hårt jobb och härlig attityd kryddat med 2 fina mål och 3 assist, alla 3 till Paulo.
Nu tar serien sommar uppehåll och efter IFK Tidaholms kryss idag går vi upp i serieledning där vi ska se till att stanna fram till Oktober.
   Yuksel (74)     Luis Larsson    Hellman
Stenström          Nordmark           Norlin (77)
                Abdulhadi (44)      Lindell
                          Nikolla     Alves