Tennis siffror mot IF Haga, 6-2 seger

Efter lite trögt målskytte i dom första matcherna var det proppen ur hemma mot IF Haga på Framnäs.
Vi har bra kontroll på matchen från start och vi har fina chanser, främst genom Oscar och Elias som har boll i stolpen första halvtimman. När vi väntar på ett ledningsmål för oss kommer överraskande istället 0-1 i 31:a. En boll som rinner igenom och där vår backlinje faller ner i knät på Erik ger bra avslutsläge som gästerna tar vara på.
Vi behöver dock inte vänta länge på reduceringen. Efter ett mycket vackert anfall där vi väggar oss igenom Haga försvaret hittar tillslut Dani till Nordmark som iskallt avslutar sitt friläge i 34:e.
Som vanligt gäller det för oss att skruva upp bolltempot inför andra och se till att få mer vändningar och låta Haga få löpa mer i försvarsspel. I 60:e har gästerna ett av få anfall där vi vinner boll och kan ställa om snabbt. Elias via Egzon till Dani i djupled som tråcklar in viktiga 2-1 målet.
Nu är Haga trötta och vi fortsätter rulla på och hotar mot gästernas backlinje. I 67:e blir Elias nerdragen på straffområdeslinjen och det kunde lika gärna blivit straff men istället frispark som Oscar hänger in elegant i krysset, 3-1.
Fyra minuter senare är inbytte Egzon återigen inblandad med fint pass till Hallin som rycker igenom och placerar avslutet i “fel hörn”, 4-1 i 71:a. 5-1 kommer i 85:e när Nordmark sätter hörna på första ytan där Hellman kan styra in med pannan.
När klockan visar full tid tror vi på en komfortabel 5-1 seger men efter slarv på övertid släpper vi in ett mål. Vi hinner dock även själva med ett till mål på övertid när Felix blir fälld i boxen och Egzon sätter säkert sin straff och fastställer segern till 6-2.
Skönt med 6 mål och lika många olika målskyttar. Notabelt också att vi för första gången utnyttjar nya regeln med att 5 spelare får bytas in och 16 spelare får speltid idag.
Nu gäller bara att fortsätta träna bra och se till att hålla nivån till nästa match borta mot Holmalund.

Yuksel (80)     Luis Larsson    Hellman
Stenström        Nordmark           Hallin (72)
                Fröjd (45)         Norlin
               Lindell (80)      Nikolla (72)