2-1 seger mot Elfsborg U19

LFK – Elfsborg U19 2-1 (1-0)

Elfsborg börjar med högt bolltempo och mycket rörelse men vi ligger helt rätt i våra positioner och gästerna har svårt att skapa nåt farligt. Vi visar också tidigt att vi kommer bli farliga när vi ställer om snabbt. Efter inledande 10 minuter med mycket boll hos Elfsborg får vi längre anfall och mer boll offensivt. Första läget kommer i 18:e när Dani  är igenom men målvakten räddar till hörna. I 28:e får Hampus kliva av med känning i vaden och Egzon kommer in och han behöver bara 1 minut på sej att göra 1-0. Målet kommer efter snabbt anfall på högerkanten där Emil sätter fint pass till Elias som får in hårt inlägg som Egzon dunkar in i taket. Några minuter senare är Egzon nära igen, Erik utspark som hårt jobbande Dani vinner och ger Egzon friläge som Elfsborgskeepern räddar till hörna. Nästa chans har Felix när han rycker förbi på sin kant och kommer in i boxen men återigen räddar målvakten. 
Första 45 kan sammanfattas med att Elfsborg äger bollen lite mer utan att kunna skapa något och vi har 1 mål, 8-9 hörnor och 2 brända frilägen och ett tajt och bra försvarsspel över hela banan.
Andra halvlek hinner bara bli 3 minuter gammal innan heta Egzon gör 2-0. Dani, som jobbade stenhårt hela matchen, snurrar med backlinjen innan Egzon tar avslut som styrs via Elfsborgsspelare i mål. 
Gästerna försöker sätta högre press och jaga kvittering men dom har svårt att komma till några farliga avslut. I 68:e trampar Oscar snett och det blir ett spelavbrott. När spelet sätts igång är det bara Elfsborg som är vakna och bollen ligger i mål bakom Erik lite snopet.
Sista 20 tappar matchen i kvalitè från båda lagen. Det blir mycket kamp och sämre fotboll men vi är aldrig riktigt hotade och vinner med 2-1.
Alltid kul att möta ett tempostarkt och bollskickligt lag som Elfsborg som ger oss bra träning att ligga rätt i våra positioner.
Försvarsspelet ser bra ut och vårt anfallsspel har en hel del godis att bjuda på så här tidigt.
Noterbart att Tasse känner på match igen och 2st U17 spelare får speltid, Alem Blagajcevic och Alex Ilic
Nu väntar Götene nästa match på Söndag kl.18.00.

Laget:
                                     Ekblad
        Bohrèn      Luis Larsson    Hellman
Algotsson           Norlin (68)              Stenström
                    Fröjd (64)     Lundgren (28)
                       Nikolla (74)     Lindell
Ers:
Krasniqi 28
Tasevski 64
Blagajcevic 68
Ilic 74
Berg
Egzon 2 målsskytt