SERIESEGERN ÄR KLAR !!!!!

LFK – IFK Tidaholm 2-0 (2-0)
Vi håller målsättning som vi satte upp på försäsongslägret i Örebro. Serieseger och direkt tillbaka till div.2 efter utttåget förra säsongen:
Läget inför seriefinalen mot IFK Tidaholm var en tvåpoängsledning som kan tyckas stabil men vi är medvetna om att förlust troligtvis skulle innebära missad serieseger och ovisst kval. Så det gällde att balansera offensiven och defensiven.
Vi gör en taktisk perfekt match, håller ihop laget och har bra kontroll på händelserna från start.
1-0 kommer redan i 13:e när Husse skruvar in hårt vänsterinlägg med sin magiska vänsterfot på Nordmark som kan trycka in målet med pannan i taket.
Efter målet fortsätter vi spela smart och släpper in till något. IFK måste givetvis gå framåt och vi får fina omställningslägen som vi kanske kunde utnyttjat lite bättre.
Vi gör ändå det viktiga 2-0 målet före halvtid. Erik sätter upp lång boll på Totte som skarvar till Dani som rycker igenom men avslutet räddas till hörna. Nordmark sätter hörnan på Hellman och vi skriver in 2-0. Bra hörna på urstark Hellman.
Bra läge inför andra där det gäller att fortsätta spela som vi bestämt.
Sista 45 stänger vi butiken och spelar på resultatet. Tidaholm har en del boll på vår planhalva men har väldigt svårt att komma igenom vårt stabila försvar. Vi är istället nära 3-0 i 52:a efter hörna där bollen dansar på IFK mållinjen. I 65:e ställer vi om och Dani kommer fri från mittlinjen men målvakten kan rädda. Klockan tickar iväg och allt känns tryggt och stabilt ända in till slutsignalen
Tack vare Åsarp Trädets kryss mot Trollhättans Bois så är seriesegern helt klar på Framnäs. Underbart att vi kan få avgöra hemma inför fina 462 åskådare.
Vinna en serie är aldrig enkelt. En lång och tålmodig process där det bästa laget alltid vinner tillslut.
Vi började säsongen i December 2017 och har konsekvent jobbat med vår spelidè på varje träning och match.
Kortsiktigt kanske det har kostat  oss några förlorade poäng men vi har en fått trygghet och ett eget spel nu som ger oss den välförtjänta segern.
Vi ger stort beröm till hela laget för dagens match och givetvis hela säsongen
Nordmark får göra mål i sin sista match på Framnäs om det beslutet inte ändras ?!
Nu avslutar vi snyggt sista veckan och serieavslutningen mot TGoIF på Lördag.
Måste ändå nämna en person som jobbar i bakgrunden och som är otroligt viktig och värd många poäng för oss.
Sjukgymnast Khalil Khaled har sett till att spelare håller sej friska eller ser till att dom blir hela och spelbara på ett långsiktigt och hållbart sätt. Som sagt, en bra sjukgymnast är värd många poäng !!
Vi får önska IFK lycka till i ev kommande kval….
    Yuksel       Luis Larsson     Hellman
Lindell              Tasevski                   Norlin
        Abdulhadi (66)      Nordmark (88)