Rättvis seger i premiären mot Vänersborgs FK

Vi brukar vinna våra div.2 hemmapremiärer och det är ju dumt att bryta den traditionen.
2-0 mot Vänersborgs FK är välförtjänt och rättvist.
Första halvlek slutar mållös men vi har ett par chanser som borde gett utdelning.
Första chansen får Rasmus Arvidsson efter en kvart med bra läge mitt framför mål men Rasmus får inte till avslutet.
I 35:e rycker Felix igenom och blir lite upphakad i boxen. Luktar lite straff men ingen signal.
Några minuter senare sätter vi igång snabbt anfall med Johan vidare till Oliver som lägger in fint inlägg till Rasmus A som ser sin språngskalle slicka ribban.
I första halvleks sista minut får vi frispark som Oscar knorrar in på bortre ytan där Aram dyker upp men målvakten reflex räddar på mållinjen. Ruggigt nära mål där men vi går till vila med 0-0.
Vi känner i halvtid att vi är på gång att ta över matchen där vi skapat mest chanser första 45.
Vi får vänta en kvart in i andra halvlek innan vi gör årets första mål i serien.
Robin Kvick sätter igång anfall på sin vänsterkant vidare till Rasmus A som rycker förbi och och trycker in boll på bortre stolpen där Oliver Jonsson kan trycka in 1-0 i 60:e med en perfekt skalle.
I 67:e kommer pigga Robin Kvick runt på sin kant och sätter in boll framför mål där Arvidsson tar duell med målvakten och bollen dansar på mållinjen.
Rasmus Arvidssons kvicka fötter är ständigt ett hot mot VFK:s backlinje när han i 82:a är nära att komma igenom.
1-0 ledning är alltid osäkert men vi säkrar segern rättvist i 88:e. Kvick kommer återigen runt på sin kant och levererar in bra inlägg där både Rasmus och inbytte Benni Parlic tar duellen med VFK målvakten som måste lämna retur ut.
Bollen hamnar utanför boxen där Emilio, som kom in i 81:a, dunkar in med volley 2-0 och sitt första A-lagsmål.
2-0 i hemmapremiären sitter fint och rättvist.
Våra nyförvärv presenterar sej verkligen. Johan Karlsson är stark och låser fast boll på offensiv planhalva bra, Robin Kvick, som gör sin första div.2 match, gör en gedigen och stabil debut och våra Skara lirare, Oliver Jonsson och Rasmus Arvidsson, hör till planens lirare.
Känns också extra varmt i hjärtat när Emilio får göra sitt första A lagsmål.
Oerhört skönt och viktigt att vinna hemmapremiären och känna att vi hänger med i div.2 tempot direkt.
Känns bra också när vi har en  tyvärr lång skadelista i truppen att vi ändå ställer ett starkt lag på benen och kan vinna.
Nu återhämtar vi oss en dag innan förbereder oss inför IFK Åmål nästa helg
      Yuksel       Hellman     Algotsson
Stenström      Norlin (92)              Kvick