2-2 med mersmak mot Örebro Syrianska

Tufft läge inför matchen mot serieledarna Örebro med 3 avstängda, Norlin, Algotsson och Krasniqi. Dessutom saknar vi skadade Vilson Nikolla och till sist så får Oliver Jonsson kasta in handduken på uppvärmningen med knäproblem.
En utmaning som heter duga på ett soligt sommarvarmt Framnäs.
Vi startar matchen bra och i 17:e har vi fin omställning där Johan rycker förbi och sätter avslut i ribban. Strax efter har Husse avslut med högern som målvakten räddar. Men Örebro tar över mer och mer och 0-1 kommer i 26:e när vi kommer fel i våra positioner och seriens skytteliga ledare Linus Lamu gör sitt 21:a mål. Några minuter senare har Husse bra frispark som en utespelare i Örebro får rädda på mållinjen och istället vänder spelet och 0-2 till Örebro i 31:a. Örebroledningen är väl inte helt orättvis i det läget men målen känns lite för enkla.
Underläge inför andra halvlek där vi måste höja oss ordentligt om det inte ska dra iväg.
Halvtidsvilan gjorde oss gott och vi får igång bättre rörelse och mer pigga fötter direkt.
Redan efter 3 minuter har vi fint anfall på vänsterkanten där Robin Kvick sätter in bra pass till Johan som blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Rasmus stegar fram och sätter straffen säkert.
Nu är vi heta och Örebro har svårt att komma ur vår press. Husse har ny bra frispark som målvakten får gräva ut via stolpen. Gränsfall om inte bollen är över mållinjen där. 2-2 kommer istället i 58:e. Victor vänder spel till Emil Ring som kliver upp och tar sej in på offensiv planhalva där han hittar vår skyttekung Rasmus som vänder bort sin gubbe och gör sitt 17:e mål.
Nu har vi serieledarna ordentligt i brygga som inte får igång något ordentligt anfallsspel under andra halvlek.
Vi fortsätter spela bra och jagar ett segermål. Husse och Elias har bra avslut som är nära och inbytte Hallin kanske bästa läget när han kommer in i boxen i lite dålig vinkel och avslutet på målvakten.
Vi har även några frisparkar i slutet in i boxen som Örebro får kriga bort framför sitt mål.
Vi har verkligen ett segermål på gång men tiden rinner iväg och matchen slutar 2-2.
Sett till andra halvlek så är vi värda 3 poäng men vi får ändå ta med oss att vi återigen gör en bra match och tar poäng på serieledaren och troligtvis seriesegrarna Örebro Syrianska.
Känns extra bra att spelarna följer vår matchplan och spelidè till 100% i andra halvlek där vi visar att vi kan höra hemma i toppen om vi bara kan hålla den nivån i alla matcher. Vi får ta det klivet nästa år istället….
Stort beröm till hela laget utan att nämna någon speciellt.
Nu väntar ny hemmamatch på Söndag, gratis inträde, mot sevärda Sävedalen där vi inte har några avstängningar…
          Luis Larsson     Hellman     Ring
Stenström (62)      Reljanovic       Kvick (81)
                         Lindell      Abdulhadi