1-1 mot Örebro Syrianska efter vi haft ledningen till 80:e minuten

Vi tar återigen poäng mot en av seriefavoriterna. Målglada Örebro hade gjort hela 30 mål inför dagens match men nu fick dom vänta till 80:e minuten innan dom kunde reducera vår ledning.
Vi börjar bra och skapar första chansen efter 10 minuter. Johan kommer runt sin försvarare och sätter in boll framför mål där Rasmus styr avslutet mitt framför mål. Men Örebro målvakten gör en kanonräddning på mållinjen.
Vi fortsätter med bra spel där vi håller i boll bra på offensiv planhalva.I 23:e rycker Rasmus förbi sin gubbe och blir fälld. Frisparken är 10 meter in från sidlinjen och runt 30 från mål. Husse, som gör sin första start i år, stegar fram och sätter frisparken stenhårt vid målvaktens första stolpe. Världsklass frispark !!
Efter målet börjar Örebro lyfta upp allt mer och är alltid jobbiga på fasta med några långa och tunga pjäser.
Vi löser det ändå riktigt bra i backlinjen ihop med Ekblad och vi går till halvtid med vår 1-0 ledning.
Tidigt i andra flyttar Örebro upp sin långa mittback och börjar mata  långa uppspel som vi löser ända till 80:e när en lång boll räddas ut men en hemmaspelare kommer på andra bollen och kan dunka in 1-1 otagbart för Erik.
Med 6 minuter tillägg så jagar Örebro ett segermål men vi håller emot starkt. Rasmus har ett fint läge i 94:e som målvakten räddar och vi kan kassera in en poäng i den svåra bortamatchen.
Nu har vi tagit poäng på alla dom förväntade topplagen och vi hänger med i tabellen.
Alla ska ha stort beröm för ett hårt jobb hela matchen med extra plus för Ekblad, Hellman och Husse. Den sistnämnda gör altså äntligen efter skadeproblem sin första start för året i serien.
Nu gäller det att snabbt ladda batterierna inför Grebbestad hemma på Söndag kl.17.00.
             Luis Larsson    Hellman    Algotsson
Stenström (66)            Jonsson                 Kvick