Lidköpings FK Oavgjort i hemmapremiären mot Grebbestad – Lidköpings FK

Oavgjort i hemmapremiären mot Grebbestad

Med drygt 20 min kvar tar vid ledningen efter kanonavslut av Kristijan Nikolla och känslan är att vi ska vinna matchen men Grebbestad får in 1-1 i 74:e efter drömträff i Eriks vänstra kryss. Känns lite som en förlust sett till 90 minuter.
Matchen startar lite trevande i värmen på Framnäs fantastiska matta. Men efter 8-10 minuter in i halvleken tar vi över matchen ordentligt. Vi kommer runt på båda kanterna med inspel framför Grebbestads mål som borde gett utdelning. Bästa chanserna har Justus som är framme flera gånger och hotar Grebbestads målet. Hogbäck har även boll i mål som är hårfint offside.
Den perioden på ca 25 min är riktigt bra från vår sida. Sista 10 blir lite söndertrasad med många frisparkar och avbrott men vi går ändå in till vila hyfsat nöjda med första 45 där vi känns som det lite bättre laget.
I 66:e kommer sen vårt 1-0 mål. Kiki vinner boll vid mittlinjen och rycker in på offensiv planhalva och avslutar stenhårt otagbart för Grebbestads målvakten.
Vi tycker att vi har bra koll på matchen när 1-1 kommer i 74:e. Grebbestad vinner sin duell på kanten och sätter in pass in centralt där gästernas spelare får drömträff med avslut i krysset. Skickligt och snyggt mål.
Värmen och den täta mattan ger många trötta ben med krampkänning i båda lagen men det känns ändå som att gästerna är lite tröttare än vi. I slutet får också en Grebbestadspelare rött kort efter kapning på Justus som där också får bryta matchen.
Med en man mer i slutminuterna skapar vi två bra chanser. Först har Oscar Engelmark tungt avslut som målvakten kan rädda till hörna. Sista chansen får inhoppande Johan Lövdahl som avslutar från nära håll men bollen blockas till hörna.
Men vi får bara oavgjort i hemmapremiären som känns lite som en förlust så här strax efter slutsignalen.
Vi får gå till uppehåll med en poäng men vi får ta med oss att vi gör två bra matcher mot två tippade topplag.
Svårt att ge betyg när alla förtjänar beröm. Men vårt centrala mittfält gör återigen en stark match och där Oliver Jonsson helt tar bort Grebbestads skickliga spelmotor Markus Svensson som inte dominerade mittfältet som han brukar.
Efter en lång och konstig försäsong tar vi nu, efter Fredagsträningen, lite välbehövlig vila innan vi laddar om för höststarten 7/8 hemma mot Vänersborgs FK där vi sen spelar enligt ordinarie spelprogram i höst.
              Lindell     Ring      Algotsson
Stenström    Reljanovic   Engelmark    Hallin