Nytt tränarpar är klart för LFK Dam

Den kommande säsongen kommer LFK Dam att tränas av Andreas Gustavsson och Fredrik Bengtsson. Det är en högkvalificerad tränarduo som ska anta utmaningen att göra LFK ännu bättre 2020.

Under Kjell Larssons ledarskap har LFK Dam skördat fantastiska framgångar. Med en knivskarp vinnarkultur och en fantastisk förmåga att göra mål är LFK Dam nu ett starkt lag i Elitettan.  Nu kommer utmaningen att vidareutveckla laget, och konkurrera på högsta nivå.

Andreas Gustavsson har jobbat i LFK sen föreningen startade, med en kort sejour i Götenes herrlag i division 3. Andreas är välkänd som en utbildare och utvecklare, och har tränat många unga spelare som sedermera blev a-lagsspelare i LFK herr. Fredrik Bengtsson är också en erkänd utvecklare med gedigen erfarenhet på olika nivåer i seriesystemet, inom akademierna i FC Trollhättan, samt i division 1 med FCT:s herrlag.  Båda tränarna har gått UEFA A, och kommer att fokusera på att spela en konstruktiv fotboll som både är vinnande och utvecklande.
Fredrik kommer också att ha rollen som verksamhetsansvarig  och tränar/spelarutbildningsansvarig i vårt F19-lag. Det är ett fantastiskt tillskott till den redan starka ledarstaben vi har där.

-Vi har dubbla roller som tränare i Elitettan, säger Andreas Gustavsson. Dels ska vi spela fotboll på ett sätt som vinner matcher, men vi ska också utbilda ambitiösa fotbollsspelare som vill spela på högsta nivån i Sverige eller ute i Europa. Den kortaste vägen dit är att vi går upp dit själva med LFK, säger han med ett stort leende.

Klar för tränarstaben är också fystränare Björn Andersson. Björn var en stor anledning till att LFK var kanske det allra starkaste laget i Elitettan 2018, och han har samlat på sig nya idéer och uppdaterade metoder för att se till att spelarna kommer väl förberedda till den långa säsongen.

LFK:s eget segervapen Lennart Täng fortsätter också som materialförvaltare och som butter och tvär glädjespridare i gänget. Tillsammans är de en väldigt stark ledarkonstellation.