Lidköpings FK-Assi IF

Förutsättningarna inför matchen idag mot Assi var något utöver det vanliga. Temperaturmätaren visade på 32 grader (!) vilket gjorde att vi på förhand visste att det skulle bli en fysisk, och psykiskt jobbigt match. Vattenpauser i mitten av halvlekarna var förbestämt, och tur var väl det. Matchen inleddes med ett stort spelövertag för LFK och det skapades många halvchanser. I den 22 minuten får vår ”Princess of Nigeria” Sarah Michael på ett bra skott men målvakten klarade med en bra räddning. Efter det radades det upp chanser. Heather tar sig runt på kanten och slår ett precist inlägg som Sandra sånär sätter dit med pannan. Några minuter senare slår Sandra ett lågt inlägg som Sarah får en bra träff på men där en förvarare i Assi täcker i sista sekund. Det dröjde ända till minut 25 tills gästerna har sitt första skott på mål efter en hörna vilket såklart hade att göra med det spelmässigt övertag LFK hade. Chanserna haglade, men målen uteblev. Ända till första halvlekens sista minut då LFK får en indirekt frispark strax utanför målområdet efter att Assis målvakt blivit varnad för maskning. Moa Heinulf går fram och trycker till, målvakten räddar men släpper retur ut till Kayla Braffet som distinkt sätter bollen i mål!!! 1-0 blir halvtidsresultatet och ett psykologiskt skönt mål att få. Helt rättvist resultat sett till matchbilden i första halvlek, även om vi med lite mer skärpa i avsluten kunnat gjort både ett och två mål till.

Andra halvleken började bra, och redan i den 48e minuten får Sarah ett friläge men får bollen lite långt ifrån sig i sista touchen så målvakten kunde bryta. Det märktes på båda lagen ju längre andra halvlek gick att spelarna var tagna av solen och värmen. Tempot sjönk och mer felbeslut togs av båda lagen. Assi har en period i mitten av andra där de spelar riktigt bra och våra tjejer har svårt att etablera och få igång det annars så fina passningsspelet. Men i den 74 minuten skulle vi få se ett riktigt skolboksexempel i anfallsspel. Ett uppspel på en felvänd Sandra som sätter tillbaka till Carro som slår en riktigt fin djupledsboll till Heather som löpt sig fri på högerkanten. Den sistnämnde slår ett perfekt inlägg till inbytte Taylor Townsend som nickar bollen i krysset!!! 2-0.

Direkt efter målet har Assi ett farligt inspel som Alice rensar bort mitt framför mål. Assi trycker på och har tätt därefter ett till bra läge med skott tätt utanför.
I slutet av matchen har LFK ett fint anfall som sånär resulterar i mål. Kayla tar sig runt på kanten och slår ett lågt inlägg som hade inneburit mål om Taylor haft en skostorlek större.

Sammanfattningsvis så ska alla spelare i LFK ha en stor eloge för den arbetsinsats man gör hela matchen i denna värmen. Stundtals var spelet riktigt bra, och vi skapade många kvalificerade målchanser. Försvarspelet var stabilt och vi fortsätter att släppa till lite målchanser. Och även om det är tidigt att titta i tabellen kan vi inte låta bli att njuta av att vi fortfarande, efter 8 omgångar, är i ledning i Sveriges näst högsta serie!