Kungsbacka-LFK 3-2 De fasta situationernas match

Dags för den tredje seriefinalen på kort tid då vi inför matchen låg på samma poäng som Kungsbacka. I matchinledningen tar Kungsbacka initiativet och lyckas etablera ett spel med ett högt tryck på vår planhalva. I 9e minuten skapar Kungsbacka en bra chans genom ett inlägg som först träffar stolpen och sen vår målvakt Sara i huvudet och sen ut till hörna. Inte hennes mest spektakulära räddning i karriären, men det viktigaste är att hon var på rätt plats. Matchen jämnar ut sig mer spelmässigt, och vi lyckas skapa lite halvchanser. Men i den
31a minuten får Kungsbackas målfarliga Karin Lundin bollen utanför straffområdet, vänder upp och skjuter ett skott i bortre som Sara inte kunde nå. 1-0 till Kungsbacka.

I den andra halvleken startar LFK mycket bra med en hög press och mycket energi. I den 48e minuten får vi en hörna som Moa slår. ”Mini” kommer upp högst och sätter bollen stenhårt med pannan i mål! 1-1!!
LFK bibehåller initiativet i matchen efter målet och känslan var att tjejerna kommer vända det här. Det andra målet kom allt närmare och i den 50e minuten har Heather lekstuga och tar sig förbi både en och två försvarare. Hon avslutar med en chip som så sånär glider in i bortre krysset. Hela aktionen från Heather förtjänade ett bättre öde! Nästa chans kommer minuten efter då Carro slår en fin djupledsboll till Sandra som lobbar bollen över målvakten, men bollen smiter precis utanför stolpen. Men i den 54e minuten kom vändningen och det skulle bli en favorit i repris. Hörna som Shannon Horgan denna gång slog, in till Mini som igen får pannan på bollen och nickskarvar in bollen ribba in!!! 2-1 och vändningen var ett faktum.

I den 55e minuten får Kungsbacka en frispark utanför straffområdet. Vi lyckas få bort bollen till en början men det blir en tilltrasslad situation där vi inte får bort bollen och Karin Lundin får till ett skott som rullar retfullt förbi Sara i mål. 2-2. 10 minuter senare får Kungsbacka ytterligare en frispark utifrån. Frisparken från Ida Pettersson är hög och lång och lyckas ta sig över både Sara i mål och våra försvarare. 3-2 till Kungsbacka och det var en riktig kalldusch efter att vi mer och mer tagit över matchen. Perioden efter kantas av mycket avblåsningar och det blir ett ställningskrig istället för det stundtals annars fina spelet. Vi försöker få till en forcering det sista och lyckas skapa ett par riktigt bra chanser att kvittera. I den 77e minuten kastar Shannon McCarthy ett inkast som hamnar hos Kayla i ett öppet läge, men avslutet går tyvärr rakt på målvakten. I den 91a minuten får Kungsbacka till ett riktigt bra avslut som tar i ribban.

Riktigt sur förlust då vi skapar tillräckligt med chanser för att kunna punktera matchen. Dock så får vi säga att Kungsbacka var riktigt bra och deras två mål på fasta situationer visar att de är starka i luftrummet. Vi bryter ihop och kommer igen. Tjejerna visar som vanligt prov på hög arbetsmoral och en inställning som gör att vi blir otroligt jobbiga att möta! Nu tar vi nya tag mot Mallbacken nästa helg! Forza LFK!