Förlust i Karlstad

Vi möter topplaget Karlstad BK i fina inomhushallen Karlstad Air Dome.
Snabbt konstgräs passar det bollskickliga Karlstadlaget men vi hänger med riktigt bra från start med bra tempo i matchen.
KBK äger lite mer boll men vi hotar ändå några gånger mot Karlstadmålet. I 29:e kommer lång boll utanför vår högerkant och KBK spelaren blir helt klart fälld men det är också klart utanför straffområdet. Domaren pekar på frispark men ändrar sej till märkligt till straff. Surt. Erik är på bollen men det är 1-0.
2-0 målet kommer 5 minuter senare. Vi har inkast vid mittlinjen som vi slarvar bort onödigt och vi åker på omställning som KBK utnyttjar. 2-0 i 34:e. Strax efter målet är vi nära snabb kvittering som inte går in och vårt sista bra läge kommer i 43:e när Elias tar ett avslut som målvakten har lite problem med.
Vi gör ändå en bra halvlek mot ett mycket bra lag.
I 53:e får vi frispark utanför KBK boxen. Bra frispark in framför mål där Hallin skarvar in bollen i mål men blir väldigt tveksamt avvinkad för offside och målet bortdömt. Istället får KBK ny konstig straff när hemmaspelaren går omkull när han inte når bollen. Erik tar den dock rättvist och vi är fortfarande med i matchen. I 63:e tar bollen på armen på Karlstadspelare inne i straffområdet. Vi tycker väl att det kunde varit straff där men signalen kommer inte. Några minuter senare kommer Gurra Norlin igenom men målvakten kommer ut snabbt och räddar friläget. Känns som vi är värda mål nu vilket givetvis hade skapat lite nerv i matchen i slutet. Nordmark bra nick strax över efter hörna med kvarten kvar när vi chansar mer framåt som ger KBK omställningslägen. 3-0 kommer i matchens sista spark i 94:e.
Karlstad, som kommer vara med i toppstriden, vinner rättvist helt klart, men vi gör en bra match över 90 minuter som vi får ta med oss. Vi bjuder stundtals på ett rappt och snabbt passningsspel på den fina mattan.
Extra beröm till Lennerskog, Nordmark, Hellman och Hallin idag
Nu får vi en extra dag fram till nästa match hemma på Söndag mot Vänersborgs FK. Bara att jobba på…
Hallin     Larsson (60)    Hellman   O Norlin
            Lennerskog    Nordmark