4-4 borta mot IFK Uddevalla

Efter en dramatisk och svängig andra halvlek åker vi hem från Uddevalla rätt nöjda med en poäng.
Man kan dela matchen i 2 delar. Första halvlek är vi riktigt bleka, framför allt första 20, där vi står och tittar på när IFK flyttar boll snabbt. IFK:s 1-0 kommer också logiskt efter 10 minuter och det ser inte bra ut. Framåt mitten av första halvlek börjar vi ta oss in i matchen lite mer och Uddevallas tryck avtar. Även om vi inte skapar några riktiga chanser så är ändå tendensen lite mer lovande. Men mitt i den lite bättre perioden åker vi på 0-2 i 30:e och vi går in till halvtid ordentligt besvikna över vår första halvlek. I paus kräver Patrik en rejäl skärpning och att vi ska spela som vi hade bestämt.
I andra kommer vi ut som helt nytt lag, vi sätter bättre press och får igång rörelsen som vi saknade i första.
Nu är det vi som styr matchen och vi skapar första chansen redan efter 2 minuter när Dani får bra nickläge framför mål.
Reduceringen kommer istället i 53:e. Fint anfall med väggspel mellan Dani och Emilio vidare till Oliver som hittar Johan som sätter 1-2 och sitt första seriemål. IFK är helt klart skärrade nu efter vår fina start i andra. 10 minuter senare är det dags för 2-2.
Emilio är återigen inblandad när han sätter läckert instick till Dani som rycker igenom och dunkar in reduceringen.
Vilken scenförändring det kan bli i samma match och vi är inte klara än.
I 70:e får Uddevalla frispark på vår planhalva och trycker upp många spelare. Frisparken bryts av Hellman som sätter upp bollen på Johan som lurar sin gubbe 10 meter in på vår planhalva och rycker förbi två spelare innan han är kommer helt fri från mitten.
Man hinner tänka mycket den den sträckan men en rutinerad målskytt som Johan gör inget misstag och vi har vänt till 3-2 ledning. Tyvärr har vi inte ledningen så länge. IFK kommer tillbaka och gör 3-3 och matchen står och väger. 10 minuter från slutet får Uddevalla inkast som skull varit vårt och snabbt anfall och det står 4-3 i 80:e. Surt och tungt men vi viker inte ner oss. I 85:e krigar vi oss fast på offensiv planhalva och Möller vinner sin duell. Bollen vidare till Johan som släpper ut till Stenström som trycker in 4-4 i gaveln.
Efter 94 minuter blåser domaren av och vi har vänt 0-2 underläget i halvtid till oavgjort.
Lite surt att vi inte kunde hålla emot när vi vände till 3-2 ledning men vi får ändå vara nöjda.
Vi får fundera på varför vi börjar så svagt och inte är med från början. Grymt starkt sen att gå ut i andra och vända och då vi visar moral.
Förutsättningarna inför matchen var ju inte dom bästa. Många sjuka, Arvidsson, Lindell och Luis Larsson som vi hoppas frisknar till till nästa match. Även Aram, som är på provträning i Tyskland tillbaka mot Stenungsund.
Johan Karlsson gör 2 mål, Emilio ännu en bra match och Joel i mål som trots 4 insläppta gör några fina räddningar kan väl nämnas.
Nu väntar ny tuff borta match mot topplaget Stenungsund på Lördag. Före det ska vi spela DM mot Kinne Vedum 1:a maj så det är bara att ladda på för en ny vecka.
     Algotsson     Hellman        Kvick
Stenström          Norlin             Möller
            Jonsson          Reljanovic
              Karlsson       Nikolla