Vi vinner “måstematchen” mot IFK Uddevalla

Vi spelar med kniven mot strupen, endast vinst gäller om vi ska ha kvar chansen på nytt kontrakt.
Och vi levererar verkligen i regnet på kamratgården. Speciellt första 20 där vi grundlägger 2-1 segern.
Vi startar matchen direkt med bra fart på boll och fin rörelse. Uddevalla hänger inte alls med i början.
1-0 kommer redan i 5:e minuten när vi vinner boll centralt. Nordmark visar sin känsla rättvänd med en läcker lyftning bakom IFK:s mittbackar där Gurra Norlin löper perfekt i djupled och sätter ledningsmålet med högern..
Vi fortsätter rulla på och sätter press på Uddevalla. 2-0 kommer också strax efter. Ett fint anfall på vår vänsterkant där många fötter är inbandade innan Lennerskog tar avslut i insida stolpe. Returen ut till Rasmus som släpper till Gurra Norlin som placerar in sitt andra mål i 9:e.
Nu känns det som att vi kan göra mer mål men Uddevalla jobbar sej in i matchen mer och mer. Hemmalaget har snabba kanter som sätter oss på prov några gånger. IFK försöker hitta ytorna bakom vår backlinje när vi blir lite för heta och tappar en del sista pass istället för att vara lite kyligare när vi trots allt leder. Erik och backlinjen löser dock det som skapas av hemmalaget och vi kan gå till halvtidsvila med 2-0 ledning.
I andra trycker IFK upp sitt lag och jobbar hårt för att få till en kvittering. Vi spelar lite för kort och svårt och fastnar ofta på egen planhalva. Timman in i matchen ställer vi om och får in boll framför Uddevalla målet där vi har bollen i ribban efter nick. Istället blixtsnabb omställning  av IFK där vi inte hinner organisera oss och 1-2 är ett faktum i 60:e.
Nu jagar hemmalaget mål och vi får försvara oss och gör det bra med stabila Ekblad i mål. Vi får också en hel del fina omställningslägen som vi är nära några gånger att hitta sista passet till mål.
Vi håller dock emot och kan åka hem med 3 viktiga poäng.
Eftersom Skoftebyn förlorade derbyt mot FCT så närmar vi oss i tabellen och serien lever för oss.
Nu börjar vi förbereda oss för Lerum borta nästa Lördag….
Stenström    Luis Larson     Algotsson     Hallin
                                    Nordmark