Seger tillslut i Skövde

IFK Skövde – LFK 1-3 (1-1)

Vi vinner rättvist tillslut efter sena matchvinnande målen av Totte Bohrèn och Oscar Norlin
Vår första halvtimma är bra och där skulle vi stängt matchen. Vi tar ledningen redan i andra minuten när Husse dunkar in 1-0 med högerfoten på Egzons inspel. Efter målet radar vi upp chans på chans. Totte Bohrèn, som gör sin första start i år, har 3 bra vassa avslut första kvarten. Istället gör IFK 1-1 på snabb omställning när IFK`s skyttekung Amer Ibrahimovic kommer fri med Joel på Skövdes enda riktiga målchans i första halvlek. Efter det överraskande målet fortsätter vi att skapa chanser. Både Husse och Totte har fina lägen som duktiga IFK målvakten räddar. Efter den fina inledningen tappar vi tempo och börjat kladda för mycket på boll och tappar lite av det stora tryck vi hade. Ändå har Totte ytterligare 2 heta chanser före halvtid och det känns osannoligt att han ska gå mållös av plan på Södermalm ikväll och Nikolla har dessutom nick som räddas på mållinjen precis före vilan.
Så 1-1 i halvtid speglar verkligen inte matchen där vi borde haft en 3- 4 målsledning med dom chanser vi haft.
Andra halvlek fortsätter som avslutningen på första med för dåligt bolltempo där IFK jämnar ut matchen.
Med 10 + tillägg kvar börjar vi känna oro att vi bara ska få med oss en poäng hem och hotad serieledning. Men har man en notorisk målmaskin på plan så brukar det lösa sej tillslut. I 82 :a låser vi fast oss på offensiv planhalva och Norlin lyfter in inlägg som Totte nickar in när han kommer in framför IFK keepern. Två minuter senare gör vi 3-1, Dani jobbar fram boll till Norlin som elegant kan styra in 3-1 målet..
Även om vi inte är nöjda med minut 30 till 80 så förtjänar vi segern med tanke på alla chanser vi ändå skapar.
Totte Bohrèn gör mål och med lite marginaler kunde det blivit ett antal till. Nordmark gör ett gediget jobb centralt hela matchen och Husse`s första halvlek är högklassig. 17 åriga talangen Emilio Reljanovic kommer in sista kvarten och ligger bakom 2-1 målet med sitt effektiva och enkla spel.
IFK Skövde är bra och kommer plocka poäng, skulle inte förvåna om dom klarar div.3 kontraktet tillslut.
Nu är det bara att ladda för tuffa matchen hemma mot Trollhättans BoIS på Fredag. Vi kommer få jobba stenhårt för alla poäng i höst, det kan vi vara säkra på….
Vi får avvakta veckan och se om Lindell, som fick bryta uppvärmningen med ömma hälsenor ,  kan spela.

Thostensson
       Algotsson        Luis Larsson      Hellman (91)
Stenström (87)        Nordmark              Norlin
                     Krasniqi (45)  Abdulhadi (80)