Stark 2-0 seger mot IFK Åmål

Vi gör 1-0 redan i 5:e minuten på vårat första ordentliga besök på offensiv planhalva. Snabbt vänsterkant anfall där Elias lägger perfekt boll i djupet på Rasmus Arvidsson som rycker igenom och placerar bollen iskallt i gaveln. Inte hälsosamt att lämna ytor till blixtsnabba Arvidsson. Men hemmalaget behärskar det svårspelade underlaget klart bättre än oss och tar initiativet i matchen. Vi får inte fast boll ordentligt och får jobba mycket i defensiven. Det blir knappast lättare när Elias får sitt andra gula i 34:e minuten . Båda korten känns väldigt billiga men vi får spela nästan 1 timma med en man mindre.
Vi sliter oss igenom halvleken och går in med 1-0 ledning och får spela andra med vinden i ryggen.
Stenström kliver av i halvtid efter smäll på knät och Husse kommer in centralt och Johan Karlsson ut på kanten.
Den befarade anstormningen från Åmål uteblir i andra. Vi kan kontrollera och hålla i bollen mycket bättre och skapar några fina omställningslägen när Åmål försöker lyfta upp sitt lag utan att direkt hota Eriks mål.
I 62:a jobbar Rasmus A fram bollen till Husse som dunkar in 2-0 med sitt vänstertrollspö.
Känsla i den foten och vi kan fortsätta hålla ihop laget och ligga på omställningar när Åmål lämnar fina ytor.
Det mesta Åmål skapar är bollar in i boxen där Erik är kung och han behöver egentligen bara göra en riktig räddning i andra.
Vi håller ihop och knyter ihop säcken till slutsignalen och kan kassera in en skön 2-0 seger och 3 poäng.
Spelmässigt kan vi lite mer men förutsättningarna är inte dom bästa.
Otroligt stark moral att klara av att spela med 1 man kort så länge.
Ska tilläggas också att Åmål är ett bra lag som säkert kommer plocka sina poäng framöver.
Stor eloge till alla för en stark laginsats där Hellman och Erik visar extra klass.
Två matcher spelade och 0 insläppta är rätt ok för en nykomling.
Nu laddar vi för Nord Värmland hemma på Långfredag:
       Yuksel       Hellman       Algotsson
Stenström (45) Norlin (88)        Kvick
          Lindell (utv.34)   Jonsson
              Karlsson (75)      Arvidsson (81)
Abdulhadi 45
Möller 75