2-1 vinst mot Husqvarna

Bra match mot ett väldigt bra lag! Husqvarna åkte ur div.1 förra säsongen men har ambitionen att ta sej tillbaka direkt.
Med två lag som har samma spelidè så blir det en väldigt taktisk styrd match där hemmalaget har lite mer bollinnehav i början.
Husqvarna vill gärna hitta in bakom våra vingspelare men vi stänger till rätt bra även om vårt presspel kan bli lite tydligare centralt. Husqvarnas ledningsmål kommer dryga halvtimman in i första halvlek på ett långt inlägg på bortre ytan där vi inte kan vinna duellen. Våra bästa chanser kommer när våra kanter, Kvick och Stenström kommer runt och skapar några hörnor.
Hemmalaget lite bättre i första och 1-0 är rättvist efter första 45
Vi gör 6 byten inför andra där bara Hellman, Johan Karlsson och våra inbjudna, Rasmus Arvidsson och Hugo Eriksson + Joel i mål stannar kvar på plan.
Andra halvlek startar vi riktigt starkt. Vi kliver på bättre i presspelet och tar över initiativet i matchen. Reduceringen kommer i 51:a på ett snabbt anfall där Johan Karlsson sätter fint pass till Rasmus Arvidsson som kan skruva in 1-1 vid stolproten.
Vi fortsätter jobba på bra och 10 minuter senare vinner Oliver Jonsson boll och tar sej snabbt in mot Husqvarnas mål där han servar Arvidsson med perfekt boll . Rasmus vänder bort sin gubbe och sätter 2-1 ledningen vid andra stolproten.
Vi skapar ytterligare två bra målchanser. Rasmus Möller rycker igenom och får friläge men får inte till avslutet och Egzon har ett tungt distansavslut som målvakten räddar till hörna. Joel i mål har en ganska lugn andra halvlek men han får visa klass med en väldigt fin räddning i slutet.
Vi åker hem från ett soligt och varmt Jönköping nöjda. Prio i träningsmatcher är att se att det vi tränar på under veckan går att omsätta i match och det finns givetvis mer att jobba på men vi är på rätt väg.
Kan bli stökigt att byta 6 spelare samtidigt men det löser vi lysande. Oliver Jonsson lyfter oss en hel del i andra och våra övriga nyförvärv gör det bra. Nu fick Robin Kvick och Rasmus Möller debutera med 45 min och får godkänt.
Vi har också 2 inbjudna spelare på plan. Rasmus Arvidsson har vi ju koll på sen tidigare. Rasmus har en bra andra halvlek kryddat med 2 mål. Hugo Eriksson, som varit i Degerfors i 3 år och fortfarande tränar med Degerfors A trupp  visar kvalite.
Framtiden får utvisa om det blir LFK där…………

Laget första halvlek:
      Yuksel            Lus Larsson        Hellman