Seger i Alingsås mot Holmalund

Holmalunds IF – LFK 1-2 (0-1)
En “dag på jobbet” seger och 3 poäng in på kontot
Vi inleder lite trevande och hemmalaget är pigga utan att skapa något farligt i början på matchen.
Men kvarten in i första halvlek tar vi över matchen mer och mer utan några riktigt heta chanser och vi räknar med att gå in till halvtid mållösa när Elias blir nergjord på offensiv planhalva.
Daniel smeker in frisparken i boxen där Elias kommer in bakom Hellman och kan styra in 1-0 i 44:e.
Ingen större halvlek av oss men skönt att få in ett ledningsmål precis innan vilan.
I halvlek kommer en del synpunkter och taktiska direktiv från Patrik hur vi ska höja oss och det ser genast bättre ut i början på andra halvlek.
Vi har fina lägen av först Dani och sen Oscar som har bra distansskott som målvakten räddar till hörna där det blir kalabalik framför Holmalundsmålet. 2-0 målet hänger i luften nu. Lite senare är Dani igenom fri men avslutet går över.
Holmalund skapar inte mycket i andra men ändå lyckas hemmalaget göra 1-1 i 73:e när vi slarvar i försvarsarbetet.
Avslutet är otagbart för Joel.
Sur känsla ett tag att vi ska tappa 2 poäng och positioner i tabellen men vi är farliga på varje hörna vi skapar och i 81:a får vi dubbelhörna som Elias kan styra in via ribban och 2-1 med 10 kvar står sej ohotat.
Det är väl ingen match man kommer minnas så länge men vi visar arbetsmoral i andra och kan åka hem med 3 viktiga poäng.
Holmalund är betydlig bättre än tabellen visar och Alingsåsarna kommer säkert klättra i tabellen.
Vi ser också att vi har en fin bredd i truppen när 5 spelare som startade i premiären saknas idag (Ekblad, Aram, Hallin, Tasse och Fröjd)
Bra också att Elias gör mål igen, Joel i mål felfri och Victor Luis Larsson förtjänar lite extra.
Nu väntar derby mot IFK Skövde hemma på Fredag kl.19.00. Perfekt uppladdning till Fredagsgrillen….
        Algotsson    Luis Larsson    Hellman
Stenström             Nordmark                 Hjort (80)
                           Krasniqi                Norlin