Grym urladdning mot Sävedalen, 5-0

En väldigt viktig match borta mot Sävedalen. Vid vinst, samtidigt som Gauthiod och Vänersborgs FK tappar poäng, säkrar vi en Svenska Cupen kvalmatch nästa år.
Sävedalen som inte har så mycket att spela för bjuder ändå upp till en stenhård match och vill vinna sin sista hemmamatch och avsluta bra.
Det är också hemmalaget som börjar bäst men efter 10 minuter jämnar vi till matchen och börjar skapa målchanser.
Kiki Nikolla är stekhet idag och har redan efter 13 minuter haft 2 bra chanser innan vi i 17:e efter ordentligt tryck får straff. Stenström som skapat sej överläge mot sin gubbe rycker in i boxen och blir kapad med given straff.
Tyvärr så bränner normalt stensäkra Nikolla straffen och det står fortfarande 0-0.
Strax före halvtid är Nikolla igenom igen med avslut precis utanför och Husse bra hörna som Lindell skarvar precis utanför.
Klar fördel till oss efter första 45 men vi går in till vila med 0-0.
Återigen startar Sävedalen bra första minuterna i andra halvlek och har en del farliga hörnor men vårt försvar och Joel är stabila.
I 56:e kommer så vårt viktiga 1-0 mål. Jonte Hallin trycker upp boll bakom Sävedalens höga backlinje där Nikolla stressar fram för löst bakåt pass där Hogbäck, som kom in istället för lårskadade Hugo Tilly i halvlek, hinner in före målvakten och kommer förbi och kan sätta 1-0 och sitt första mål för säsongen.
3 minuter senare är det dags igen för Hogbäck . Fint anfall där Stenström jobbar fram bollen till Justus som kan trycka in 2-0 i 59:e.
Sävedalen trycker upp sitt lag och försöker få till ett reduceringsmål som ger oss fina omställningslägen.
I 64 är det dags för 3-0.
Hallin ny fin boll på yta till Oliver som hittar Kiki med perfekt inlägg och Kristijan kan dunka in 3-0.
Sävedalen lägger inte av ändå och försöker komma ikapp men vi spelar smart nu och vågar hålla i boll och utnyttjar ytorna bakom perfekt. I 81:a lägger Hallin ny fin boll till Nikolla som lurar bort sin gubbe innan han dunkar in sitt andra mål, 4-0
Kiki hinner med ett mål till när han vinner boll centralt och drar iväg ett tungt avslut som lurar målvakten. Kiki har en otäck slägga, och det står 5-0 på tavlan i 84:e.
Kul att göra 5 mål men också viktigt att hålla nollan. Sävedalen ger inte upp ändå och jobbar ända till slutsignalen men vi håller nollan och vinner med 5-0.
Därmed är Nikolla uppe i fina 10 mål på 9 spelade matcher.
Vi spelar också lugnt och tryggt och är inte rädda att tappa vår ledning som vi sett lite tendenser till tidigare.
Backlinjen riktigt stabil idag ihop med Joel, vårt mittfält värderar väldigt fint och styr anfallsspelet och försvarsspelet och våar forwards kan vara nöjda med sin dag med 5 mål !
Vinsten innebär nu att vi säkrar en kvalplats till Svenska Cupen nästa år och vi kommer dessutom före våra rivaler Gauthiod i tabellen för första gången i LFK historien.
En 6:e plats är godkänt, vi hade målsättningen övre halvan och nu kan vara stolta över att vi faktiskt är Västergötlands 6:e bästa fotbollslag !! ( Elfsborg, Norrby, FC Trollhättan, Skövde AIK och Vänersborgs IF före oss)
Vi gratulerar också Vänersborgs IF till välförtjänta seriesegern.
Till sist får också äntligen vår Emil Lundin känna på lite div.2 spel. Emil har en oturs säsong med med skador men har kämpat på och inte gett upp.
                                  Lindell     Algotsson    Hallin
Stenström (81)    Engelmark (87)    Eriksson    Jonsson (81)
                                                      Abdulhadi (70)
                                           Tilly (45)     Nikolla