Seger mot Gerdsken och upp i serieledning…

LFK – Gerdsken BK 1-0 (1-0)
Viktig match där vi behövde 3 poäng för att vara med i toppen och vi löser det med knapp men ändå helt rättvis seger.

Vår defensiv är ruggigt stark med bara 5 insläppta mål på 9 matcher och då räcker det idag med att “bara” göra 1 mål.
Vi börjar piggt i matchstarten där vi skapar fina lägen där både Paulo och Elias hotar mot Gerdsken målet och vi samlar ihop till ett ledningsmål när Elias jobbar på boll in i boxen och blir fasthållen i 24:e minuten och given straff. Oscar Norlin stegar fram och är säkerheten själv som straffskytt. 1-0 i 25:e och det ser lovande ut. Det blir dock inte något mer mål före halvtid som hade varit logiskt med det övertag och dom chanser vi skapat första 45.
I början på andra har vi flera fina chanser att utöka vår ledning. Hellman bra nick på hörna som Gerdsken tar bort framför mål, Husse också nick vid stolproten som målvakten räddar ut till Elias som avslutar returen precis över. Paulo har två fina lägen som Gerdsken keepern räddar och det är utan tvekan gästernas målvakt som håller Gerdsken kvar i matchen med flera svettiga räddningar. När vi inte får in ett andra mål så är ledningen givetvis inte säker men då har vi seriens bästa målvakt, Ekblad, som gör 3 fina klassräddningar på Gerdsken omställningar och vi kan hålla nollan och ta hem segern.
Sett till vårt spelövertag större delen av matchen och alla dom chanser vi skapar, och  Gerdsken målvakten räddar, så vinner vi helt rättvist. Givetvis ska vi göra ett par mål till men 1-0 räcker och vi leder serien iallafall ett dygn framåt och är med i racet i serietoppen.
Måste ge beröm till vaktmästarna på Framnäs som fixar en grym matta, måste var toppklass i Sverige.
Nu väntar ny match mot starka IFK Tidaholm Lördag borta där vi får tillbaka Tasevski som var avstängd idag.
          Algotsson     Luis Larsson   Hellman
Stenström                Nordmark             Hjort (69)
                    Abdulhadi           Norlin
                        Lindell        Alves (69)