Förlust mot Ahlafors på Framnäs

3-1 förlust i en match som lika gärna kunde slutat 5-5 sett till lagens målchanser. Men Ahlafors är effektivare  och utnyttjar sina chanser bättre än vi och kan åka hem med 3 poäng.
Ahlafors börjar klart bäst när vi är lite för passiva och saknar lite aggressivitet på bollhållaren. 1-0 för gästerna kommer ändå lite överraskande på ett avslut långt ut som seglar över Didrik i 9:e minuten.
Efter målet jobbar vi oss in matchen mer och mer, vinner en del boll på offensiv planhalva och får lite mer bollinnehav.
I 25:e kommer också 1-1 reduceringen när vi startar snabbt anfall i backlinjen med boll upp till Leo som sticker in bra boll på Tilly som sin vana trogen snurrar upp sin gubbe innan han avslutar i mål.
Nu är vi med i matchen på allvar och Leo har fint läge i 40:e där han tvingar Ahlafors målvakten till bra räddning till hörna.
Matchen är inne i 45:e minuten när Ahlafors forward gör ett “Tilly mål”, en individuell prestation, och vi åker på tunga 1-2 målet precis före halvtid.
I andra halvlek jagar vi kvittering och vi skapar tillräckligt med bra chanser för att göra ett 2-2 mål. Tilly bra nickläge mitt framför mål där han inte får ner bollen som går över. Emilio har bra avslut som tvingar målvakten till bra räddning och Stenström igenom med lite dålig vinkel och avslutet strax utanför. I 73:e är vi på väg att skriva in 2-2. Stenström fri mot mål och släpper till Tilly som gör bort målvakten men får inte dit avslutet och målvakten hinner rädda bollen. Närmare än så går det inte komma mål.
Även Didrik hinner göra några bra räddningar i en match som svänger fram och tillbaka.
Tyvärr så blir det Ahlafors som gör andra halvleks enda mål, kopia på 1-0 målet, med ett lite överraskande avslut som ställer Didrik i 83:e
Vi försöker in i det sista att komma ikapp men Ahlafors håller emot och vinner.
Som sagt en svängig match där gästerna är bättre på att utnyttja sina chanser.
Vi får bita ihop och börja ladda för bortamatch mot Nordvärmland på Lördag.
Positivt att vi inte åker på nåt gult och avstängning där också Hellman är tillbaka igen.

Didrik
            Jonsson.    Ring    Löfving Svensson
Persson.       Östlind.      Eriksson.     Gustavsson (61)
                                   Reljanovic