Lidköpings FK Förlust i Uddevalla efter ledning i paus – Lidköpings FK

Förlust i Uddevalla efter ledning i paus

Möta seriefavoriten borta i seriepremiären är givetvis en tuff uppgift och vi får tillslut åka hem utan poäng i en dramatisk match.
Vi är riktigt taggade från start och sätter press ordentligt på hemmalaget som har svårt att få till något organiserat anfallsspel.
Det är utan tvekan vi som är farligast och skapar mest vassa chanser första 45.
Första chansen kommer i 8:e när stenhårt arbetande debutanten i div.2 Oscar Engelmark vinner boll och släpper till Kristijan Nikolla som avslutar bra och målvakten kan rädda till hörna.
2 minuter senare är Kiki inne i boxen igen och hotar Oddevold målet.
Nästa chans återigen Nikolla som avslutar och Uddevalla keepern gör en idioträddning.
Vi närmar oss helt klart ett välförtjänt ledningsmål. I 20:e får vi göra ett byte, Emil Ring, som har problem med ett knä, får kliva av och Emil Algotsson kommer in.
I 24:e kommer så det rättvisa 1-0 målet. Hallin kliver fram och lägger fin diagonal boll över Oddevolds backlinje till Justus som kommer in före målvakten som river ner Justus med given straff som följd.
Nikolla säker straffskytt och vi leder rättvist med 1-0.
Med dom chanser vi har första 45 så kunde vi gått in till vila med en lite större ledning.
I andra faller vi ner något i plan och Oddevold tar initiativet.
Hemmalaget sätter också in klasspelaren Kenan Mehovic som nu styr upp Oddevolds spel.
Trots bollövertaget skapar ändå Oddevold inga direkta farliga chanser.
Det dröjer ända till 70:e minuten innan hemmalaget kan göra 1-1.
Vi kommer lite fel i positioner framför mål och målet är otagbart för Erik.
I 75:e kommer 2-1 helt överraskande. Oddevold har frispark ca 20 m in på deras planhalva och mittbacken upptäcker att Erik står lite långt ut och sätter en stenhård frispark som seglar över Erik i mål. Skickligt av Oddevold spelaren men rätt surt mål. Erik försöker slänga sej och rädda och träffar mål ställningen med huvudet. Ett ordentligt jack i huvudet och transport till NÄL sjukhus där det blir en hel del stygn.
Joel kommer in och samtidigt går även Felix av och Alex Ilic in.
I slutet kan Oddevold även göra 3-1 och vi förlorar premiären.
Vi får ta med oss första halvlek där vi är det vassare laget. Vi har fått komponera ihop en ny backlinje nu när Hellman saknas (ska bli pappa) Elias Lindell kliver ner som högermittback och är lysande bra.
Vårt centrala mittfält med Oliver, Engelmark och Emilio jobbar stenhårt och trasar sönder hemmalagets spel i första. Kiki gör ett mål och kunde med lite flyt gått av plan som 3 målsskytt.
Ingen skam att förlora mot förväntade topplaget Oddevold och nu gäller det att ladda om för möte med ett annat tippat topplag, Grebbestad hemma på Framnäs 24/6.
Vi har en tuff öppning helt klart men nu ser vi att vi kan hänga med.

Ekblad (74)
                   Lindell      Ring (20)     Hallin