“Bara” oavgjort hemma mot Kumla

Vi får nöja oss med en poäng efter 0-0 mot IFK Kumla trots stort spelövertag.
Det tar några minuter i början att spela in sej i vårt “nygamla” 3-5-2 uppställning men när det väl sitter så styr vi matchen totalt.
Redan efter 12 minuter har Rasmus varit framme och hotat Kumla målet 3 gånger.
Våra första 45 minuter är riktigt sevärda i värmen på Framnäs med rörligt och bra anfallsspel där bara det sista avgörande passet och avslutet saknas. Vi har också några lägen där vi är lite för heta och blir offside.
Vi sitter bara och väntar på det förlösande 1-0 målet som inte kommer före halvtid.
Vi fortsätter vårt stora spel och bollövertag i andra halvlek men tempot sjunker en del med lite långa avbrott vid alla inkast och hörnor och vi skapar inte det där riktiga trycket mot Kumla målet.
I 73:e har vi frispark från kanten utanför boxen som Löfving Svensson trycker in hårt och bollen styrs upp i Kumlaribban.
Riktigt nära 1-0 där. Kumla har bara sporadiska anfall men har även dom en boll i ribban innan Rasmus får vår bästa chans i slutet när han snor bollen och kommer igenom fri men avslutet räddas till hörna.
Vi lyckas inte dyrka upp Kumla försvaret och matchen slutar 0-0.
Såklart en besvikelse med vårt stora övertag i 85 minuter och behov av poäng. Men vi tar med oss att vi håller nollan, spelar riktigt bra större delen av matchen ,så kan vi fortsätta på denna vägen kommer 3 poängarna efter det korta uppehållet.
Vi har nu en vecka kvar med Svenska Cupen match i 1:a omgången mot IK Oddevold kommande Lördag, 10/7 på Lockörn innan vi kan ta en kort vila innan hösten kör igång med Grebbestad hemma 30/7.
                                                             Joel
                                 Algotsson.     Ring.   Hellman
Stenström (60).    Jonsson (67).   Löfving Svensson  Persson (78)
                                                    Reljanovic