2-2 i Kumla

I 94:e minuten på matchens sista spark, en frispark i krysset, tappar vi segern och 3 nya poäng.
Är ju riktigt surt givetvis även om kanske Kumla förtjänade en poäng sett till hela matchen.
Vi börjar matchen riktigt starkt och sätter Kumla försvaret i arbete både centralt och på kanterna och 1-0 målet kommer redan i 7:e minuten. Leo Persson kommer runt på sin högerkant och trycker in bollen framför mål där Justus språngskallar men bollen räddas kvar på mållinjen och ut till Hugo Tilly som styr in 1-0 målet.
Vi fortsätter att trycka på och Kumla har det jobbigt i försvarsspelet och vi sitter och väntar på 2-0 målet som kommer i 14:e.
Vi har frispark vid mittlinjen där Engelmark är vaken och sätter snabbt in bollen bakom Kumlas backlinje till Tilly som tar emot bra innan han lobbar in 2-0 målet.
I det läget känns det som att vi kan göra mer mål och ta hem en bekväm seger. I 23:e vinner Emilio boll och kommer igenom men Kumla målvakten kan rädda ett tredje baklängesmål. En rätt matchavgörande räddning och nu kommer Kumla in i matchen mer och mer när dom vågar flytta upp laget och få lite mer boll på vår planhalva. Hemmalaget har en debutant idag, Maill Lundgren som är riktigt vass och farlig tillsammans med Alexander Eyob-Isac. 2 spelare som verkligen höjer Kumla.
Deras rörliga och löpvilliga anfallspel ger dom en hörna i 33:e där vi inte får bort bollen och det står 1-2 på tavlan som står sej till vilan.
Kumla fortsätter i andra halvlek att jaga kvittering och har ett litet övertag på oss första halvtimman i andra men sista 15 har vi rätt bra kontroll och har en del lägen som är nära och vi känner att vi kan reda ut matchen och få med oss en ny seger. Men i 94:e får Kumla sista chansen på en hörna där vi tar bort bollen först men drar på oss en frispark lite utanför straffområdet.
Och en av planens bästa spelare, Alexander Eyob-Isac, sätter mycket snyggt frisparken i Didriks vänstra kryss otagbart i matchens sista spark. Bara att applådera den prestationen.
Känns riktigt tungt i det läget men ser vi nyktert på matchen så är det inte helt orättvist trots allt.
Nu har vi bara 1 match kvar på denna “2 matcher i veckan” perioden, tabelltvåan Oddevold på Rimnersvallen på Lördag. En svår men inspirerande match där vi slipper favorittrycket.
                                        Didrik T
                Ring     Hellman.     Löfving Svensson