2-2 i Kumla mot Yxhult

Pigga nykomlingen Yxhults IK börjar optimistiskt och pressar högt direkt.
Det ger oss också fina ytor på kanterna som vi utnyttjar bra och vi kommer till en del bra lägen.
I 23:e är Gustav Löfving Svensson igenom men målvakten räddar. I 29:e skapar Justus lite oreda i Yxhults straffområde.
Så långt en svängig match där vi så långt ändå känns närmast ett ledningsmål. Yxhult är lite farliga på hörnor och Joel får göra en fin räddning men vi skapar dom bästa chanserna. I 38:e är Emilio igenom och återigen kan Yxhult keepern rädda avslutet.
I 40:e äger vi boll på egen planhalva men med ett lite för kort uppspel  så trycker Yxhult upp boll snabbt och rinner igenom med friläge och 1-0.
Andra halvlek börjar vi bra direkt och vi parkerar på offensiv planhalva. I 47:e kommer också 1-1 målet.  Leo bryter igenom och tar fin yta och sätter boll ut på Justus som trycker in hård boll framför mål där Oliver kan trycka in snyggt mål.
Fint anfall !! Känslan nu är att vi ska kunna jobba vidare på ledningsmål men istället kommer Yxhult runt på kanten och sätter in boll i boxen där vi inte riktigt har koll på våra motståndare. 2-1 till hemmalaget i 51:a
Det dröjer dock inte länge innan vi kommer ikapp i målprotokollet igen.
Ny boll ut på vårt högerkant där Felix trycker in boll på första ytan där alltid Justus håller sej framme. Nytt fint mål i 55:e.
Efter målet har vi en bra period med flera bra chanser till ett 3-2 mål. I 65:e är Emilio nära att peta in boll framför mål, i 73:e har Felix avslut som målvakten räddar och i 80:e kanske bästa chansen när inbytte Oliwer Östlind hittar Oliver Jonsson med delikat pass men Jonssons avslut räddas till hörna. Så långt ligger vi närmast segern men Yxhult är starkast sista 12-13 minuterna och vi får nog vara nöjda med en poäng tillslut.
Yxhult är ett bra lag som har bra rörelse och passningsspel och dom kommer ställa till problem för dom flesta lag i serien.
Vi delar ut lite extra beröm till Justus som gör ett bra match med 1 mål och en assist och
Oliwer Östlind som gör sin div.2 debut som  lovar gott !
Nu är det bara att ladda om till derbyt på Måndag mot Gauthiod
                                                Joel T
      Persson (90).      Algotsson.    Ring.    Gustavsson