Lidköpings FK 2-2 borta i Värmland – Lidköpings FK

2-2 borta i Värmland

Är med blandade känslor vi åker hem med 1 poäng från Nordvärmland. Vi lämnar ett onödigt handicap med 0-2 underläge i halvtid men har moral att repa oss och göra 2-2.
Vi åker på 0-1 redan i 4:e minuten efter kommunikationsmiss mellan Ekblad och Hallin. Efter målet har vi ett ordentligt bollövertag men har lite svårt att få fram riktig vassa chanser även om vi är och nosar framför Nordvärmlandmålet några gånger.
Ju längre in i halvleken vi kommer desto större tryck får mot hemmalagets backlinje som backar ner och gör det trångt.
Spelet passar också Nordvärmland med en snabb forward som hotar oss på långa bollar bakom vår backlinje så fort dom vinner boll. I 30:e kommer också 2-0 på just ett sånt läge. Vi kan inte hålla koll på deras enda FW som kommer ren med Erik och kan utöka Nordvärmlands ledning.
Vår bästa chans har Justus när han avslutar framför mål men strax utanför.
Vi ser redan tendenser i slutet på första att Nordvärmland börjar bli trötta och vi vet att kan vi bara fortsätta att trycka på och hålla igång bollen så ska vi kunna reducera i andra.
Vi behöver heller inte vänta länge på 1-2 målet. Stenström trycker in hård frispark in framför mål där Nordvärmland försvaren styr in bollen i eget mål i 46:e.
Nu börjar en intensiv jakt på 2-2 målet där vi trycker ner hemmalaget ordentligt. Efter att bollen dansat framför målet en lång sekvens avslutar Emilio där målvakten får göra en idiot räddning vid stolproten.
I 56:e sätter Engelmark perfekt boll i djupet på Stenström som rycker igenom och blir fälld av målvakten och given straff.
Oscar Lennerskog sätter straffen säkert och nu fortsätter vi jaga ett segermål mot ett allt tröttare Nordvärmland.
Stenström, som är forward idag, har 2 bra lägen, ett avslut som målvakten har lite problem med och en nick skarv som är nära.
I slutet har inhoppande Ilic bra läge framför mål och vi har flera inspel och inlägg från kanterna där marginalerna inte är med oss.
Nordvärmland går på knäna i slutet men kan kriga till sej poängen.
Vi ska givetvis vinna en sån här match men med den starten och att vi bjuder på en del onödiga chanser så får vi ända ta med oss att vi kommer tillbaka efter 0-2.
Alltid svårt att åka till Nordvärmland och vinna och nu är det bara att ladda på till nästa borta match mot Ahlafors.
                Lindell.    Algotsson.   Hallin
Reljanovic.    Engelmark    Jonsson.  Zerai (70)
                                      Lennerskog
                            Stenström.   Hogbäck (70)