Matchrefereat

Yxhults IK - Lidköpings FK 1-4

Moabvallen 3 september 15:00

Solklar 4-1 seger i Kumla

Vi levererar i den viktiga bortamatchen mot Yxhult som flåsar oss i nacken i tabellen.
4-1 är i underkant efter en mycket bra match på Moabvallen där vi vänder 0-1 underläge i halvtid.
Vi tar tag i matchen direkt på avspark och skapar ett stabilt spelövertag på Yxhult när hemmalaget ändå tar ledningen lite för enkelt i 19:e minuten.
Efter målet driver vi upp bolltempot ett snäpp till och startar jakten på reduceringsmål.
Skillermo och Löfving Svensson är närmast att göra mål men många av våra anfall slutar med hörnor istället.
Vi kan inte vara missnöjda med våra första 45 minuter trots underläge så det är bara att trumma på i andra.
Utdelningen kommer 5 minuter in i andra halvlek när Hellman nickar in Löfvings fina inlägg efter hörnvariant.
Vi är inte nöjda och fortsätter gå för mer mål och seger och 2-1 kommer helt logiskt i 55:e. Skillermo har bra läge men bollen räddas där vi vinner tillbaka direkt och Löfving sätter delikat instick till Skillermo som gör 2-1 anfallet efter istället.
Trots ledning så backar vi inte och fortsätter med att driva matchen för mer mål som kommer i 69:e. Vi är aggressiva och vinner tillbaka boll gång på gång på offensiv planhalva och det ger Löfving nytt assist, hans 3:e när han sätter in boll till Emilio som iskallt sätter viktiga 3-1 målet.
Efter målet har vi bud på fler mål där Nikolla, Löfving Svensson, Hallin och Norlin med boll i stolpen borde kommit med i målprotokollet.
Det blir tillslut Löfving som nu även får göra mål efter sina assist efter snabb omställning efter Yxhult hörna. Emilio rycker från egen planhalva in i Yxhults box där han släpper till Löfving som trycker in 4-1 i 87:e.
En helt rättvis seger som kunde varit några mål större men vi är riktigt nöjda med vårt offensiva spel idag där vi ger hela laget stort beröm.
Nu kan vi fira en dag innan vi startar ny vecka och ny match hemma på Framnäs på Lördag mot Herrestad. Tabellen ser intressant ut men det gäller att bara fokusera på nästa match.

Didrik
Stenström