Matchrefereat

Nordvärmland FF - Lidköpings FK 1-3

Lillängen, Sysslebäck 14 maj 16:00

Stabil och rättvis seger i Sysslebäck mot Nordvärmland

Vi har inte något jättebra facit borta mot Nordvärmland genom åren. Senaste segern 2015!! Den långa resan upp i Värmland har varit seg och dagens match börjar inte bra när Didrik får känning av gallsten i bussen  innan vi ens har kommit fram till Lillängen.
Joel Thorstensson får göra årsdebut och vi får drömstart med 1-0 redan i 2:a minuten.
Vi pressar högt och stressar Nordvärmland till dåligt pass som Ludwig Svensson fångar upp och dunkar in ledningsmålet.
Första 15 har vi sedan flera fina chanser, Nikolla igenom med avslut som räddas till hörna. Efter hörnan har Hugo Eriksson ruskigt tungt avslut som slickar stolpen.
Nån minut senare nytt fint anfall där Nikolla skarvar till Gabbe med avslut som målvakten kan rädda och innan första kvarten är spelad är Nikolla nära igen och vår 1-0 ledning kunde varit både 2 och 3-0 efter 15 minuter.
Nu jämnar spelet ut sej en del och bedrivs mest på mittplan där Nordvärmland gärna vill hitta in bakom vår backlinje med snabba raka bollat men vår backlinje ihop med Joel har bra koll.
Nästa heta chans kommer efter en halvtimma och det är vi igen som har bra läge när Norlin är igenom men en Nordvärmland fot kan styra till hörna.
Vi får ändå in det rättvisa och viktiga 2-0 målet i 41:a när vi återigen vinner boll högt via Hugo till Nikolla till Ludwig som släpper till Kiki i djupled som inte gör nåt misstag.
En helt rättvis ledning i halvtid som borde varit större men vi löser det ganska omgående i starten på 2:a. Hugo vinner boll, med  läckert väggspel via Norlin till Nikolla vidare till Gabbe som kan styra in 3-0 i 47:e.
Resten av matchen kontrollerar vi spelet och släpper inte till en enda farlig målchans mer än några hörnor.
Vi är på väg att hålla nollan när vi åker på horribel straff när LFK spelare får avslut från nära håll på armen som är intill kroppen. Tur att den inte blir avgörande för resultatet som slutar 3-1.
Bra genomförd match från start till mål där vi också får in 2 debutanter , Aleksander Tasevski och Nils Westman som får sina första serieminuter i år.
Nu blir den långa hemresan betydligt skönare med 3 poäng in på kontot och lite häng på topplagen.
Nu väntar Forward hemma på Lördag kl.13.00. Bara att göra en ny bra träningsvecka.
Laget:
Joel Thorstensson
Felix Stenström
Alfons Thörn
Gustav Hellman
Simon Gustavsson (65)
Hugo Eriksson
Joanthan Larsson (75)
Oscar Norlin (75)
Gabrijel Matanovic (85)
Ludwig Svensson (85)
Kristijan Nikolla
Ers:
Aleksander Tasevski 65
Nils Jakobsson 75
Olle Norstedt Johanson 75
David Lidholm 85
Nils Westman 85

Målskyttarna Ludwig, Nikolla och GabbeWestman och Tasse årsdebut
.