Matchrefereat

Lidköpings FK - Karlslunds IF FK 3-1

IP Framnäs 18 september 15:00

Ny fin seger på Framnäs mot Karlslund

Örebrolaget Karlslund är verkligen ingen lätt motståndare. Ett bollskickligt lag där man inte får ge bort farliga ytor .
Men vi håller ihop våra lagdelar bra och skapar 2 bra chanser första 10 när Nikolla och Tilly har bra lägen.
Vi tar över matchen mer och mer i första halvlek. Tilly är igenom efter en halvtimma ,fri i lite dålig vinkel, men får till ett bra avslut som Karlslund målvakten räddar bra till hörna.
I 39:e har vi hörna där duktiga målvakten räddar avslut från Nikolla till ny hörna som ger oss ledningsmålet. Hellman fångar upp andraboll och dunkar in 1-0 i taket.
I andra börjar Karlslund lite bättre och äger lite mer boll men har svårt att skapa chanser. Istället är det Tilly igen med fint avslut som Karlslunds duktiga målvakt räddar starkt i 55:e.
Några minuter senare får Tilly äntligen betalt för sina avslut. Snabbt anfall där Tilly avslutar stenhårt med ny kanonräddning av målvakten men Nikolla fångar upp returen ut och sätter in fint inlägg till Tilly som nickar in 2-1 i 59:e.
Två minuter senare skriver vi in 3-0 på tavlan.
Nikolla suger upp boll på egen planhalva, Stenström löper i djupet och Kiki sätter underbar boll som Stenström vinner och sätter in hårt inlägg där hans ytterbackskollega Hallin dyker upp och språngskallar in 3-0 i 61:a.
Snyggt mål med fint förarbete från Nikolla och där våra ytterbackar assisterar och gör mål.
Vi har bra kontroll men faller kanske lite för lågt i slutet och Karlslund får in 1-3 i 82:a.
Inbytte Leo har fint läge till 4-1 i slutet men matchen slutar 3-1.
Som sagt är Karlslund ett bra och svårt lag att möta där målvakten gör några riktigt vassa räddningar. Vi är starka i vårt försvarsspel och skapar chanser så segern är rättvis.
Vi hakar därmed på Ahlafors i tabellen och nu vilar vi en dag innan vi börjar tänka på nästa match borta mot Grebbestad på Lördag
Didrik
Stenström