Matchrefereat

Lidköpings FK - BK Forward 2-1

IP Framnäs 20 maj 13:00

Seger mot Forward efter två drömmål på Framnäs.

Lite stökigt inför matchen med Hellman borta på jobb utbildning, Gabbe krasslig hela veckan och Simon osäker med skadekänning. Jakob får komponera en halv ny backlinje där Jonathan Larsson tar Hellmans vänstermittback position och Olle Norstedt Johansson in på högerbacken när Stenström flyttas upp i banan.
Matchen startar lite trevande där vi har två bra chanser första 10, först Nikolla som är inne i boxen och blir hakad. Luktar straff där och strax efter har Gabbe en nick skarv precis utanför. Forward hotar oss framför allt på vår vänsterkant med lite inlägg framför Didrik.
I 21:a kommer Forward spelare in i boxen och går omkull, ganska lik situationen med Nikolla tidigare med skillnaden att nu pekar domaren på straffpunkten.
Men Didrik kliver fram och räddar straffen nere vid stolproten och det är fortsatt 0-0.
Forward äger mer boll nu i matchen och vi måste höja oss om vi ska reda ut detta.
Vi har två bra lägen , Nikolla avslut efter omställning som målvakten räddar och en dubbelchans efter frispark där nickskarven först räddas med retur ut till Jonathan som avslutar men det blir bara hörna.
Vi närmar oss halvtid med lite övertag för gästerna när vi gör två fantastiskt fina mål.
1-0 när Stenström ställer om blixtsnabbt djupt in på offensiv planhalva och vidare till Gabbe som väggar med Nikolla några gånger innan Kiki sätter 1-0 målet.
Vi hinner med 2-0 också på 45 + tid. Gabbe och Stenström inblandade igen med boll till Hugo Eriksson som visar sitt grymma tillslag med underbart avslut i krysset.
Fotbollsgodis på Framnäs .
En helt slutkörd Gabbe kliver av inför andra halvlek och vi har en debutant som ersätter när Skövde AIK lånet Jonathan Törner gör sin första match i LFK tröjan.
Forward kliver helt väntat upp och jagar kvittering och det ger oss några bra omställningslägen som kunde gett oss ett viktigt 3:e mål men vi hittar inte det sista passet och kommer inte till avslut.
Det blir istället Forward som gör 1-2 i 52:a och nu gäller det att inte falla ner och få tryck på oss.
Vi åker på jobbig skada på Norlin som får bryta med axelskada i 65:e och vi får jobba i försvarsspelet och gå på omställningslägen.
I 84:e är Hugo nära sitt andra mål men hans högerslägga sitter i ribban och Didrik får spika igen och vi krigar till oss en skön seger efter 90+8 minuter.
Vi njuter av våra klassmål och en krigarinsats med många byten och unga spelare som visar att vi klarar förändringar när nyckelspelare saknas eller får kliva av.
Didriks straffräddning plus många fina ingripande är matchavgörande och nu hakar vi på i toppen.
Nu laddar vi på inför match på Fredag mot serieledarna Stenungsund.
Didrik Torstensson
Olle Norstedt Johansson