Matchrefereat

Grebbestads IF - Lidköpings FK 3-6

Siljevi IP 24 september 14:00

Tennis siffror mot Grebbestad, 6-3 på Siljevi

Målrik match i regnet på Siljevi i Grebbestad när vårt segertåg rullar på.
Vi får drömstart med 1-0 redan i 3:e minuten när först Löfving Svensson tar avslut som målvakten räddar med benparad, retur boll ut och nytt avslut som räddas till hörna.
Löfving Svenssons känsliga vänsterfot sätter in hörnan perfekt och Tilly kan nicka in ledningsmålet.
Vi släpper dock in Grebbestad i matchen lite onödigt och drar på oss straff precis vid straffområdeslinjen och det är 1-1 i 11:e.
Nu går regnet över i ösregn en stund med lite chansartat spel men vi är riktigt nära 2-1 i 27:e men Skillermos avslut räddas på mållinjen.
Vi behöver dock inte vänta så länge på 2-1 målet. Nikolla suger fast boll och vänder bort sin försvarare och avslutar stenhårt i målvaktens högra hörn, 2-1 i 32:a.
Sista 15 i första halvlek skapar vi några fler fina chanser och vår 2-1 ledning i halvtid är i underkant.
Istället kommer Grebbestad tillbaka i matchen igen i 52:a när avslut ändrar riktning på LFK spelare som ställer Didrik totalt.
Stekheta Nikolla skapar ny hörna efter avslut i stolpen som leder till hörna där Löfving Svensson denna gång hittar Emil Ring som är stark och vinner kampen framför mål och nickar in 3-2 i 58:e.
Strax efter är Tilly igenom fri och blir nergjord i boxen men domaren friar. Tilly skadad och får kliva av där han kanske borde haft en straff.
Små marginaler ibland för momentet efter har Grebbestad frispark som ännu en gång styr på LFK ben och ändrar riktning för en chanslös Didrik, 3-3 i 64:e.
Grebbestad har nu kommit tillbaka 3 gånger i matchen men nu är det dags för Nikolla att avgöra och ta hem viktiga 3 poäng.
4-3 kommer efter mycket fint anfall där Emilio lägger in inlägg på bortre ytan i boxen där Nikolla tar vänster avslut på volley i gaveln. Mycket snyggt mål.
Nu ger vi inte Grebbestad chansen igen att komma tillbaka i matchen utan Nikolla gör istället 5-3 i 84:e. Emilio är först igenom men målvakten räddar avslutet, bollen till Skillermo som trycker in stenhårt framför mål där Kiki trycker in sitt tredje mål för dagen.
Nu är matchen klar men för säkerhetsskull gör vi också 6-3 i 87:e.
Skillermo rycker igenom och avslutar läckert i gaveln och vi kan åka hem med en ny 3 poängare.
Bra moral i laget att vi fortsätter köra på trots att vi tappar vår ledning 3 gånger i matchen.
Länge sen vi släppte in 3 mål i en match men det var lite snöpliga mål som händer ibland.
Eftersom Ahlafors också vann i Göteborg mot Angered så är tabellen oförändrad.
Nu är allt fokus på nästa match borta mot Kumla på Lördag.

Didrik
Stenström