Tung förlust i Vänersborg

Trots en riktigt bra första halvlek så går vi in till halvtidsvila med 2-1 underläge.
Vårt första fina läge kommer redan i 6:e minuten när Dani nickar utanför nära mål. Sen går det fort när vi först drar på oss en onödig frispark som vi inte kan ta bort framför mål och 1-0 till Vänersborg. Vi svarar direkt efter avspark där vi går till snabbt anfall och får frispark som Oscar Norlin lägger in i VIF boxen där Jonte Hallin dunkar in 1-1 på returboll. Efter målet tar vi över matchen totalt med snabbt och varierande anfallsspel med fina kombinationer. Vi kommer runt på båda kanterna och har många inspel framför mål där vi tyvärr inte hittar LFK fötter. Centralt hotar vi många gånger när Nordmark, Lennerskog och Gurra Norlin kommer rättvända mot VIF försvaret. Lindell har bra avslut som målvakten räddar och det känns bara som en tidsfråga innan vi ska ta ledningen i matchen. Enda orosmomentet är Vänersborgs snabba forward Moussa Taher som är ett hot på bollar bakom vår backlinje. När vi trycker på och fyller på i anfallen med spelare är det viktigt att inte tappa boll i fel läge och åka på omställningar. Tyvärr är det vad vi gör i 28:e och Moussa Taher får omställningsboll bakom backlinjen och rycker förbi på kanten. Hans inspel rakt in framför mål tar på Hellman och in i eget mål. 2-1 ledning för hemmalaget speglar verkligen inte matchbilden men VIF är effektiva när chanserna kommer. Vi fortsätter att trycka på och äga mycket boll på offensiv planhalva. I 40:e räddar VIF på mållinjen och vi får inte in den viktiga kvitteringen före halvtid. Känns ändå i paus att om vi bara kan fortsätta spela lika bra som första 45 så löser vi detta ändå.
Vi gör ett byte inför andra när Dani kliver av och Ilic in som forward.
Med 2-1 ledning kan givetvis Vänersborg hålla ihop laget och lita på sin vassa forward Taher och inte oväntat är det just han som avgör matchen i 55:e. Ny lång boll bakom och Taher löper sej fri och placerar avslutet i gaveln. Nu kommer vi inte upp i samma nivå som första halvlek och hemmalaget kan bevaka sin ledning och vårt spel tappar lite fart och rörelse. I 72:a får vi chansen att sätta press på VIF när Oscar Norlin kommer runt målvakten men missar helt öppet mål. Med 20 kvar hade mål där varit den energi vi behövt och Vänersborg hade blivit pressade. Men vi får inte till något mer riktigt bra läge. Det blir några hörnor och inspel som inte ger oss något mål. Vi flyttar fram positioner på spelare och går ner på på 3 backlinje men vi får åka hem från Vänersborg poänglösa.
Sett över 90 minuter ska vi givetvis vinna denna matchen men släpper vi in 3 och bara kan göra 1 mål på det övertag vi har, framför allt i första, så vinner vi inte den viktiga matchen.
Vi kan bara jobba vidare på vårt spel och se till att hålla vår högsta nivå mer än 45 min och komma till mer och bättre avslut på det vi skapar.
Det ska vi fixa till mot Lerum hemma på Onsdag.
Stenström   Algotsson(80)   Hellman    Hallin
                Nordmark    Lennerskog
  Lindell              G Norlin               O Norlin (75)
                          Nikolla (45)