LFK Dam-IK Rössö 2-0

Årets första träningsmatch var en iskall historia på Dinaplanen, men spelet värmde stundtals, och det var flera bra individuella prestationer.

Dagens mest imponerande insats stod Kelsey Texeira för. Kelsey landade på Landvetter mindre 15 timmar innan matchstart, efter en 20 timmar lång resa från ett soligt och varmt Los Angeles. Trots resa, jet lag, och första gången på en ishal konstgräsplan så spelade Kelsey vaket, kvickt, och med stor auktoritet.

Matchen spelades mestadels på Rössös planhalva, men Rössö hade några fina kontringar utan att hota frysande Jonna Andersson i LFKs mål. LFK spelade ofta genom mittfältet, där Caroline Mini Olsson och Taylor Townsend fördelade passningar framåt, framförallt via vänsterkanten. LFK hade många avslut under de 90 minutrarna, med skott från bland annat Sarah Michael, Heather Williams och Taylor Townsend. Rössö, som för dagen inte hade tillgång till en målvakt, blev dock räddade vid många tillfällen av LFKs Amanda Nordberg som hjälpsamt vaktade gästernas bur.

Sarah Micheal visade exempel på sina kunskaper med bra mottagningar, vändningar och avslut. Sarah gjorde också flera mycket bra löpningar på fria ytor, något som LFK kommer att ha mycket nytta av när serien börjar.

Taylor Townsend  ser ut att bli en riktig klippa på mittfältet med bra bollkontroll, speluppfattning, passningar och huvudspel.

Kapten Caroline ‘Mini’ Olsson ledde laget med bravur. Hon blandar mellan strålande passningspel och dribblingar, och en enorm kampanda i det defensiva spelat. I första matchen som kapten visade Mini ett exemplariskt ledarskap.

Heather Williams utsågs till matchens spelare, och briljerade som hon alltid gör med sitt irrationella rörelsemönster och perfekta bollkontroll.

Mycket glädjande var också att debutant från start Evelina Klasson spelade mycket säkert och moget på sin mittbacksposition. De unga tjejerna Wilma och Sajra från Vänersborg gjorde också bra matcher och lovar gott för framtiden.

Som väntat, i det tuffa vädret och hala planen, så blev det mycket bolltapp och en del missade tillfällen. Men som helhet så var det en godkänd insats och en säker seger.

Målskyttar: Heather Williams och Sarah Michael