0-1 i derbyt mot Gauthiod

Vi är inte alls med i matchen första halvtimman. Matchens enda mål ligger i nätmaskorna redan efter 36 sekunder när vi inte har ställt upp laget ordentligt. En taggig backlinje ger friläge så onödigt. Gauthiod fortsätter första 30 att trycka ner oss på vår planhalva när vi står och tittar på. Det ska brinna i skallen i en sån här match men inledningen från vår sida är otroligt tam. Gästerna kunde absolut gjort något mer mål innan vi äntligen höjer oss sista kvarten före halvtid. Vår bästa chans i första har Elias men hans avslut blockas. Med bara 0-1 efter första 45 har vi ändå kvar möjligheten att göra match av det hela i andra.
Andra halvlek jämnare där vi flyttar fram positionerna betydligt. Vi spelar med 2 forwards sista 30 och har några lägen där vi hotar mot Gauthiods backlinje utan att få till sista avslutet. IKG kan givetvis hitta omställningar på oss men Erik löser det bra i mål. Med kvarten kvar ska Gauthiod vara nöjda med att planens bästa spelare, Kenan Mehovic, inte får syna det röda kortet. En tuff tackling med båda sulorna ska vara rött när han dessutom redan hade ett gult. Spel med en man mer sista 15 + tilllägg hade inte minskat våra chanser till kvittering iallafall. På övertid hettar det till framför Gauthiods mål 2 gånger men vi får inte in bollen.
Gauthiod vinner ändå rättvist, framför allt sett till första tredjedelen av matchen. Sista 60 är vi ändå med rätt ok och kunde med lite flyt fått in en kvittering.
Naturligtvis tufft att möta Gauthiod utan avstängda Gurra Norlin och sjuka Daniel Nordmark men det är bara att gilla läget.
Nu får vi ladda om batterierna till nästa tuffa uppgift, topplaget Karlstad BK borta Lördag. Innan det ska vi spela DM kvart hemma mot Skoftebyn på Onsdag.

Stenström    Algotsson    Hallin     O Norlin
               Lennerskog    Hellman
  Gerxhaliu (37)     Arvidsson      Krasniqi (71)
                              Lindell